Skocz do zawartości
MAttX

Maxtor vs 1700+

Rekomendowane odpowiedzi

Mam JIUB0308 i GA-7VA - ustawiam FSB182 MHz i mam 2400+ na 1.6v przy 39 st. i chcąc ustawić 189 -190 czyli dociągnąć do 2600+ to się uruchamia itd. ale za drugim razem wyskakuje komunikat że nie można odnalesc jaiegoś pliku w windows/system/ coś tam i nie uruchomi się za diabła cały system zchrzaniony - myślę że chyba dysk nie wyrabia - mam Maxtora 40GB ,ATA133 , 2MB cache to jest trochę starsza seri 6L040J2 czy jakoś tak . Czy to wina dysku czy co , bo postuje bez problemu a moją serię athlonka kręcą podobno na 2800 mhz na prometei więc temperatura jest spoko a gigabyte powinien wytrzymać takie FSB . Niestety zmiany mnożnika nie mam , trudno . Może ktoś miał taki problem , co z tym zrobić drive 'a wymienić czy co ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedni trafiaja na lepsza serje drudzy na gorsza, ty trafiles na ta gorsza, po pierwsze to nie wina dysku, to wina tego ze pamieci ci nie wyrabiaja lub procesor ma za male napiecie na tym poziomie, tak samo z pamieciami za male napiecie moga miec. zjedz z mhz na pamieciach i pewnie bedzie lepiej, proca mozesz zawsze mnoznikiem ustawic na wyzszy poziom jezeli ci pojdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...