Dziuby Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 JeansMOD czyli Dżinsowa modyfikacja obudowy Jako że komunie na topie a mam jedna komunistkę w rodzinie , postanowiłem zrobić jej nietypową obudowę do jej pierwszego komputera. Zdjęcia dzienne Zdjęcia nocne będą później Koszt przeróbki około 50 zł z czego trzeba odjąć zakup butaprenu i dwóch puszek farby Reszta materiałów to praktycznie recykling. tu znajdziesz więcej moich prac www.dziuby.go.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość loRdRumek Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 A jaki jest konfig kompa?? Rozumiem, że butaprenem przyklejałeś Jeansy (czy może się nim sztachałeś ;D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 dobre:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) + za pomysł - za brak śledzia na gniazda z tyłu:P ps. jesli komunistka sie zna, to moze bardziej zwracac uwage na taile a nie na bude;P wlasnie co siedzi w srodku:)? I co gdy sie dzinsy ubrudza? ja wrzuciłbym jakies ćwieki:) aż sie o to prosi:) Edytowane 14 Maja 2008 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Podoba mi się ta przeóba Codegena. Troszkę według mnie to wyjście USB z przodu psuje całokształt. Lepsze by było stylowo zatapiane w przedni front. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Niezly oldschool - grzeje sie to ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) config kompa to AMD Athlon64 3000+ kupiony u złomiarza za nie całe 700zł komplet włożyłem graty odpaliłem i śmiga, jedyne co to nagrywarek kupiłem nową Fakt tego śledzia mi nie dał,a innego nie mogłem znaleźć Butaprenem kleiłem dżinsy do blachy Całość trysnąłem lakierem bezbarwnym, teraz po całej operacji spodnie są szorstkie Nic się nie grzeje w środku sa dwa wichy wyrzucające tlen Edytowane 14 Maja 2008 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) Ja planowałem zrobić coś takiego ze starą budą, tyle ze zamiast jeansów użyć skórę. I pod nią gąbeczka ponacinana, a w nacięcia wsadzona skóra (coś a'la stare auta na boczkach). Może jednak wrócę do tamtego pomysłu, wypas by był :) Edytowane 14 Maja 2008 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) niezły pomysł i z komunią i z dżinksami :) Proponuję jeszcze w koło okna dać takie guziki jak są w katanach (takie latające na bok w kształcie grzyba), bo trochę łyso wygląda. i to usb na dole lepiej by było zaokrąglonym prostokątem Edytowane 14 Maja 2008 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 niezły pomysł i z komunią i z dżinksami :) Proponuję jeszcze w koło okna dać takie guziki jak są w katanach (takie latające na bok w kształcie grzyba), bo trochę łyso wygląda. i to usb na dole lepiej by było zaokrąglonym prostokątem O guzikach nie pomyślałem a o USB też, faktycznie bardziej by pasowało. Co do obudowy ze skóry, to fakt fajnie by wyglądała, tylko skąd tyle skóry wziąć , chyba jakiś płaszcz trzeba by przeznaczyć :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Jak dżinsy to tylko typu baggy! Tylko gdzie buda ma krok... ;-) fajnie wyszło, trzeba było front panel rozporkiem zasłonić :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Spoko, bardzo orginalnie i niezłe wykonanie, tylko tak jak wyżej ktoś napisał trochę pusto na samej obudowie, jakieś guziki itp by dodały ciekawego wyglądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 hehe pomysł wydawać by się mogło banalny, ale za to jaki efekt! Ze skórą właśnie jest problem, też ostatnio potrzebowałem trochę na obicie paru elementów mojego projektu i muszę stwierdzić że skóry do obicia potrzeba znacznie więcej, niż mogło by się wydawać :( np. do obicia takiego panelu: musiałem zniszczyć całą sukienkę skórzaną (nie moją, rzecz jasna, żeby nie było zaraz głupich pytań :lol:) i ledwie starczyło. Obudowa to przynajmniej dwa palta za kolano... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Skórę w hurtowniach łatwo dostać w bardzo fajnych "płatach". Nie wychodzi to nawet drogo. Klej też nie jest aż tak drogi (dobry w sprayu specjalnie do skóry ok 30zł). Coś trzeba będzie wymyślić. A jak nie skóra to skaj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość loRdRumek Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Skórę w hurtowniach łatwo dostać w bardzo fajnych "płatach". Nie wychodzi to nawet drogo. Klej też nie jest aż tak drogi (dobry w sprayu specjalnie do skóry ok 30zł). Coś trzeba będzie wymyślić. A jak nie skóra to skaj :DAlbo Welur lub takie pluszowe z dużymi włoskami (takie jak młode dziewczynki poduszki mają, takie plastikowe futerka z długim włosiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Skóra mówisz, :grin: Musze poszperać na strychu i zobaczyć czy czegoś tam nie mozna znaleść na nowego moda, obudowa wyjdzie bardzo fajnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Ze skórą właśnie jest problem, też ostatnio potrzebowałem trochę na obicie paru elementów mojego projektu i muszę stwierdzić że skóry do obicia potrzeba znacznie więcej, niż mogło by się wydawać :( a Ty zamierzasz skończyć to? bo zaraz mnie pobijesz... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 a Ty zamierzasz skończyć to? bo zaraz mnie pobijesz... :D powieszone, dawno w szkole nie byłeś to nie pamiętasz jak to jest :-| koniec śmiecenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 (edytowane) Dziubemu znowu się nudzi :] pomysł ciekawy aczkolwiek wykonanie budzi pewne wątpliwości. na pewno plastik wyglądający zza jeansu na front panelu kłuje w oczy. a może by tak zrobić front panel od podstaw? msn jak wspomniałeś o skórze to od razu przypomniał mi się mod Samhaina i jego dziewczyny zdajsie - "Fetish mod". ps. kiedy pokażesz to swoje krzesło? ps. Dziuby, Astra mi się tam odbija w szybie kompa? :> Edytowane 29 Maja 2008 przez RadeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 (edytowane) msn jak wspomniałeś o skórze to od razu przypomniał mi się mod Samhaina i jego dziewczyny zdajsie - "Fetish mod". ps. kiedy pokażesz to swoje krzesło? kurde, rzeczywiście, zapomniałem o tym :P bardzo dawno temu to oglądałem i mi wyleciało z głowy, pamiętam że zepsuł wielki, skórzany fotel ale wyszło całkiem fajnie. Zaraz poszukam topic'a na rn :wink: a fotel powoli zaczyna być znowu męczony, wydaje mi się że spokojnie skończę do końca czerwca. Bardzo skomplikowałem projekt i walczę z elektroniką, testuję wszystko, upiększam etc EDIT: http://realitynet.pl/e107_plugins/forum/fo...opic.php?2155.0 Edytowane 29 Maja 2008 przez msn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...