dante_19 Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Witam. Jestem totalnie zielony w tym temacie. Czy możecie napisać mi jak to jest z tym podkręcaniem ? Chciałbym dowiedzieć się wszystkiego od podstaw co i jak (może macie jakiś link do podobnego tematu). Płyta główna : Gigabyte GA-EP35-DS3R Procek : Pentium Dual Core E2220 2.4 GHz Pamięć : GoodRam DDR2 2 x 1GB 800MHz PRO Zasilacz: Chieftec 410W Chciałbym podkręcić procek do 3 Ghz tylko nie wiem od czego zacząć i co po kolei robić. Aha i jeszcze jedno czy taką "akcję" da się wykonać z BOXowym chłodzeniem czy to zbyt ryzykowne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Ja aktualnie mam E2160 @ 3.6GHz na boxie przy znośnych temperaturach ;) A jak podkręcać - poszukaj poradników, google nie gryzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viroos18 Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 google to swoją drogą... przecież z tego co pamiętam to w FAQ jest kilka poradników... a jakby było mało to bozia dała opcję "Szukaj" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante_19 Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Wiem jak szukać w google itp. Pomińmy to więc.. Więc proszę o kilka opini czy boxowe chłodzenie da rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Tak, powinno dać radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Więc proszę o kilka opini czy boxowe chłodzenie da radeJaka wentylacja w obudowie i obecne temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 boxowe to wspomnianych 3GHz powinno spokojnie wystarczyć. I nie jest to ryzykowne, o ile odpowiednio się do tego zabierzesz. W kwestii poradników, polecam to co poprzednicy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...