DirtZ Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Witam :-) Do wydania mam ok. 250 zł i to najlepiej w komputroniku (ponieważ mam go na miejscu, w moim mieście nie ma konkurencji niestety..) Waham się pomiędzy 8600gt Palit Sonic+ i Asusem TOP 3650. Nie ukrywam, że chciałbym wydać jak najmniej :(. Jednak martwi mnie, że w tym Asusie podobno nie da rady kontrolować prędkości coolera. Czy jestem skazany na 8600gt? ;] O zasilacz/procesor prosze się nie martwić :> Jeżeli to coś zmieni, chodzi mi o granie w Lineage 2 i NFSy jakieś :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Wolał bym 8600GT - mniej problemowe sterowniki. Może zainteresowany moim Palitem?? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Ja bym brał najtańszego 8600Gt lub HD3650 za ok 200 zł bo przy 250 zł to już warto dopłacić 50 zł do 8800GS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Radzę wziąć 8600GT, zresztą poszukaj testów, będziesz miał punkt odniesienia względem jego wydajności ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 A ja bym żadnej nie kupił. Wogóle jak przy obecnych cenach 8800GS można pytać o zakup 8600?? No chyba że nowa by kosztowała ok 150zł. Dozbieraj i kup 8800GS bo już za 295zł widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 A ja bym żadnej nie kupił. Wogóle jak przy obecnych cenach 8800GS można pytać o zakup 8600?? No chyba że nowa by kosztowała ok 150zł. Dozbieraj i kup 8800GS bo już za 295zł widziałem.295 + wysyłka i przewyższam budżet :P jestem raczej niedzielnym graczem i niestety nie mogę sobie pozwolić na dołożenie, bo jeśli miałbym dokładać, brałbym 9600gt z glaciatorem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 A ja bym żadnej nie kupił. Wogóle jak przy obecnych cenach 8800GS można pytać o zakup 8600?? No chyba że nowa by kosztowała ok 150zł. Dozbieraj i kup 8800GS bo już za 295zł widziałem.mozesz dac jakiegos linka z taka cena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Wg mnie 3650, wydajność bardzo zbliżona czsem lepsza ati czasem nvidia, cena też zbliżóna, ale ATI ma wspracie mpeg2, H.264, VC-1 czyli odciąża procesor przy odtwarzaniu full HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 a 8600Gt takiego wsparcia nie posiada?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość loRdRumek Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 ma PureVideo HD i posiada wsparcie dla materiałów HD (wtym dla h.264 i 263) i odciąża proca po zainstalowaniu Pure Video. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Z tego co mi wiadomo, to aby korzystać z dobrodziejstw PureVideo, trzeba osobno opłacić "abonament" na tą funkcję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 ma PureVideo HD i posiada wsparcie dla materiałów HD (wtym dla h.264 i 263) i odciąża proca po zainstalowaniu Pure Video.Ale to nie jest to samo ;) purevideo to taki ubogi krewny HD u ATI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość loRdRumek Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 A co w nim ubogiego?? Uzasadnij swoją wypowiedź, co ma takiego ATI, co nie ma NVidia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 mozesz dac jakiegos linka z taka cena? PCmedia. I jest jeszcze coś takiewgo jak skąpiec czy ceneo i też znajdziesz... DirtZ to poczekaj troche z zakupem i może cena jeszcze spadnie. I to nawet jak jesteś tylko niedzielnym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 (edytowane) PC Media jest tanim sklepem, ale 30zł za przesyłkę to trochę drogo. Edytowane 15 Maja 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Ja bym był za HD3650 ale w wersji normalnej nie TOP. Czemu? Bo to dokładnie takie same karty i tańszą spokojnie podkręcisz do wersji TOP i wyżej, średnie OC to ok 900/2000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 (edytowane) A co w nim ubogiego?? Uzasadnij swoją wypowiedź, co ma takiego ATI, co nie ma NVidia??proszę bardzo: Z tego co mi wiadomo, to aby korzystać z dobrodziejstw PureVideo, trzeba osobno opłacić "abonament" na tą funkcję ;) Edytowane 16 Maja 2008 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...