draak Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Szwabia to kraina geograficzna w Niemczech (m.in. Badenia Wirtembergia) , tamtejsci Niemcy samo o sobie mowia Schwab, wiec nie przesadzaj. Poza tym ja mecz ogladalem na ZDF (cos jak TVP2) i tak jak oni tam wysmiewali Polakow, to az zal sie robilo - w dodatku tematem przewodnim caly czas byle "polskie" gazety Fakt i SE i ich karykatury - i jakos nikt nie podal informacji ze obydwie naleza do niemieckich koncernow wydawniczych... Poza tym poprawnosc polityczna to ostatnia rzecz jaka chcialbym widiec na forum, moze jeszcze "murzyn" to tez obrazilwe, i powinnismy uzwac slowa "afroafrykanin" lub "afroamerykanin" ? Daj spokoj. Tak się składa, że i ja oglądałem na ZDF (lepszej jakości sygnał na N'ce co przy 46" robi różnicę) i nie przypominam sobie sytuacji, w której wyśmiewano by naszych zawodników. Może dlatego, że w odróżnieniu od ciebie władam tym językiem? PS. Nawiązanie do SE faktycznie było, po ostatnim gwizdku sędziego i w tonie "dobrze, że na boisku zachowanie było bardziej fair, niż niektórych polskich gazet". Słowem, zaściankowiec z ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) a miałem obstawiać 0-2 ;/ trzeba jeszcze z 5 Rogerom dac obywatelstwo i moze cos pogramy, a drugiej bramki w taki sposob to koledzy z podstawowki "grajac na trzepakach" nie tracili, banda pełonsprawnych inaczej... wspólczuje Leo, pewnie mu te wlosy do konca wypadna, a nie od dzisiaj wiadomo, ze z gowna bata sie nie ulepi... Edytowane 9 Czerwca 2008 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 [ot] murzyn jest obrazliwy Murzyn jest ok ;] A gdzie to państwo >Murzynia< jest żeby jego obywatela pisać z wielkiej litery ? [/ot] Już więcej nie będę [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Ototo +1 Już o tym pisałem .. przecież to są kubki Engela z kosmetycznymi zmianami i do tego nie ustawione :blink: Zamiast murzyna jest Roger, który na dodatek nie gra całego meczu. No i Smolarek grający to co reszta, a kiedyś grał coś tam. Kubki Engela to głównie Wałdoch i Hajto ;] (można do tego dodać Świerczewskiego no i Kałużnego - który wyraźnej przewagi wzrostu nad Koreańczykami nie przejął żadnej piłki głową...). No dzisiaj mamy bardzo ciekawe mecze ;). Francja - Rumunia i Włochy-Hol Jestem za Rumunią a w drugim spotkaniu za nikim ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Dzisiaj Francja i Wlochy... inaczej nie ogladam wiecej tego Euro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 1. mecz - Francja. 2. mecz - niech wygra lepszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Murzyn podobnie jak Rumun to z językowego pktu widzenia określenia neutralne natomiast obarczone pewnym stereotypem i stąd używanie ich również wymaga czasem przemyślenia.Nie stereotypem, tylko bzdura zwana "polityczna poprawnoscia", ktora zaczyna coraz powszechniej zastepowac myslenie... Co do dzisiejszych meczy - Francuzi mogliby dostac po nosie, tak w ramach odmiany :P Drugi mecz mnie nie interesuje (choc i tak nie bede ogladal zadnego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Ototo +1 Już o tym pisałem .. przecież to są kubki Engela z kosmetycznymi zmianami i do tego nie ustawione :blink: Zamiast murzyna jest Roger, który na dodatek nie gra całego meczu. No i Smolarek grający to co reszta, a kiedyś grał coś tam. ciach*Kto tu jest z jego rep? Krzynówek, żurwaw, żewłak, bąk, lewandowski chyba nie(?) KONIEC! reszta to młodsi zawodnicy. 3016982[/snapback] Nowosc!! po kazdym wpierdzielu okazuje sie ze polowa naszej reprezentacji to prawie kalecy :lol: Ja to pisałem wcześniej to wszyscy liczyli że "jakoś będzie" :lol2: Nie stereotypem, tylko bzdura zwana "polityczna poprawnoscia", ktora zaczyna coraz powszechniej zastepowac myslenie... Co do dzisiejszych meczy - Francuzi mogliby dostac po nosie, tak w ramach odmiany :P Drugi mecz mnie nie interesuje (choc i tak nie bede ogladal zadnego). Wziąłbym przycisk "raport" ale widzę że moderator się wypowiada, możeby tak ukrucić dyskusję o Murzynach? bo nijak ma się do tematu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 No to Rumunia wybronila remisu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Rumuni prosili by ich przedwcześnie nie skreślać i pokazali że łatwo pkt nie oddadzą ;] Szkoda tylko, że bez bramek - jak widać zapowiadają się mistrzostwa pod szyldem "under 2.5" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Rumuni prosili by ich przedwcześnie nie skreślać i pokazali że łatwo pkt nie oddadzą ;] Szkoda tylko, że bez bramek - jak widać zapowiadają się mistrzostwa pod szyldem "under 2.5" :lol: Właśnie taki jest dzisiejszy football. Zero poloty - liczy sie tylko wygrana... Imo Rumunie lepiej dziś grali niż Francja. Czekam na mecze Rumunii z Włochami i Hol. Może być ciekawie ;]. Btw zazwyczaj pierwsza kolejka fazy grupowe ssie wiec trza czekać na 2 ;) (nie liczać meczu Eng - Por na euro2000) ;). Oby w następnym meczu padły jakieś bramki ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 to i ja dopiszę swoje przemyślenia, po meczu z Niemcami a wierzyłem w remis, bo wygrana była poza zasięgiem zresztą nad czym tutaj rozprawiać? polscy piłkarze - zarówno Ci grający w reprezentacji, jak i też w lidze są o lata świetlne od Europy - każdy mecz muszą wybiegać, wywalczyć i wygryźć, zostawić płuca i serce na boisku - jeśli nie grają na 110% to można zapomnieć o sensownym wyniku dlaczego? problemy z elementarną taktyką, ustawianiem się na boisku, wychodzeniem do podań, przyjęciem piłki, konstrukcją ataku pozycyjnego, podaniami do przodu (tutaj to po prostu zenua), ograniem europejskim itd. - można listę ciągnąć długo Niemieccy piłkarze grają w LM, innych pucharach, dobrych ligach - od trampkarza oswajani są z presją wyniku - polski piłkarz wychodzi na ważny mecz raz do roku i nie wie w którą stronę ma biec gdyby wczoraj waleczność była na poziomie 110% wśród 11 zawodników polskiej reprezentacji , te braki można było zatuszować ostrym tyraniem przez 90 minut i remis byłby realny ale jak patrzyłem np. na grę Macieja "Jestem w życiowej formie, ale i tak gram jak ostatnia łamaga" Żurawskiego czy Pawła "Gram I mecz o stawkę od 2 lat i nie wiem co ja tu robię" Golańskiego to nc... Najgorsze jest jednak to, że tych zawodników nie ma kim zastąpić. U Niemców na każdej wsi, gdzie grają IV-ligowe drużyny są oświetlone, zadbane, nawodnione boiska do użytku publicznego - organizowane szkółki, turnieje, zawody, przyjeżdżają agenci i wyłapują talenty U nas wystarczy, że ktoś dwa razy prosto piłkę kopnie w lidze i już uznają go za wielki talent i chcą brać do reprezentacji. Leo to świetny trener który z piłkarskich analfabetów, stworzył coś na miarę drużyny, która mając dobry dzień potrafi nawiązać walkę. Od cudów to był jednak taki facet co chodził boso po jeziorze. I tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 No to Rumunia wybronila remisu :D mhm, telewizor juz wylecial za okno, ide krecic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Francuzi mnie mocno zawiedli, mecz nudny. Ale się naoglądaliśmy bramek do tej pory :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Mama takie trochę dziwne pytanie. Co by było gdyby w dowolnej grupie np.C, wszystkie spotkania zakończyły się jednakowym remisem 0:0, 1:1 itp.??. Jak wyłoniono by dwa zespoły które przechodzą dalej, skoro cała czwórka zespołów miałaby jednakową ilość punktów i jednakowy bilans bramek??. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 mhm, telewizor juz wylecial za okno, ide krecic.jakiś fajny? bo mi by przydał się drugi :) no cóż Rumunia>Polska <_< za czasów Hagiego to rozumiem, ale teraz jakiejś wybitnej drużyny to nie mają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Mama takie trochę dziwne pytanie. Co by było gdyby w dowolnej grupie np.C, wszystkie spotkania zakończyły się jednakowym remisem 0:0, 1:1 itp.??. Jak wyłoniono by dwa zespoły które przechodzą dalej, skoro cała czwórka zespołów miałaby jednakową ilość punktów i jednakowy bilans bramek??. Ztcp to przy tej samej liczbie pkt. decyduje ranking FIFA, nawet stosunek bramek nie jest brany pod uwage. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Ranking FIFA? Czyli co, że gorsi wchodzą? Bo to by było sprawiedliwsze :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 No w sumie ten ranking FIFA to jedyne rozwiązanie takiego dylematu, podczas MŚ czy ME. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Holandia łoi Włochy :D Pierwsza bramka nie powinna być uznana, druga.. respekt.. Szkoda tylko że na Wlochów na buku postawiłem ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Ale Holandia masakruje :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Szkoda tylko że na Wlochów na buku postawiłem ;PA ja dziś się wstrzymałem z obstawianiem. I widzę, że bardzo dobrze zrobiłem bo miały pójść Włochy i Francja. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 A ja się nie powstrzymałem, i wdupiłem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 O.o jak mogliście obstawiać Włochów? Interesujecie się choć trochę? Przecież Holandia to 10x lepsza jest w tym momencie i na gazie... 2ga bramka zajebista! jeszcze mogła 3cia wpaść ale Buffon dobrze ;p włosi w sumie mniej, ale coś tam próbują robić.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Nie wiem kto wymyslil ze pierwsza bramka powinna byc nieuznana, bo jakiś włoch stał za linia koncowa czyli nie uczestniczyl w grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Nie Buffon dobrze, tylko VtM schrzanił strzał... tak swoją drogą to uwielbienie komentatorów polsatu (i nie tylko zresztą) dla 'najlepszego bramkarza świata' (<_<) zaczyna mnie denerwować... jeszcze z 2 w drugiej połowie i będę usatysfakcjonowany...wpuścić mi Huntelaar'a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 jakiś fajny? bo mi by przydał się drugi :) no cóż Rumunia>Polska <_< za czasów Hagiego to rozumiem, ale teraz jakiejś wybitnej drużyny to nie mają... Włosi - blamaż ;o. Co prawda 1 bramka to był spalony (znów...) ale i tak grali cholernie słabo wiec to była tylko kwestią czasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Ahh.. piękna bramka Sneijdera :razz: . Mam nadzieje, że Holandia wbije jeszcze Włochom parę bramek ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 A ja dziś się wstrzymałem z obstawianiem. I widzę, że bardzo dobrze zrobiłem bo miały pójść Włochy i Francja. :?Hah, ja też - za dużo wątpliwości, przecież to "grupa śmierdzi" :lol2: O.o jak mogliście obstawiać Włochów? Interesujecie się choć trochę? Przecież Holandia to 10x lepsza jest w tym momencie i na gazie...Dokładnie, makarony będą mieli problem z wyjściem z grupy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 IMO przy pierwszej bramce nie było spalonego. Zresztą potwierdził to teraz jakiś były sędzia międzynarodowy w Polsacie. A Holadndia gra dziś miodnie. Również liczę że wkopią jeszcze parę bramek. Potem Włosi mogą wyjść z grupy, ale Pomarańczowych na pierwszym miejscu poproszę :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...