Fredek Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Witam Od razu po zakupie, kiedy drukarka pracowała z oryginalnym tuszem HP, wydruk był naprawdę dobrej jakości, jakieś 3 miesiące temu tusz się skończył i drukarka trochę ,,leżała,, i czekała na nowy zamiennik. Wczoraj wziąłem stary pojemnik do napełnienia gdyż jest to troche tańsze, po zamontowaniu....pierwsza kartka, jakość elegancka itd. ale następna kartka już co?? Połowa ładnego wydruku a druga połowa to wszystko sie rozjechało i jakość tragiczna, czy to tusz został źle napełniony czy może głowice? w drukarce sie zabrudziły itd...generalnie chciałem się dowiedzieć czy to kwestia tuszu czy drukarka coś nie tak... ;] Poniżej daje zdjęcie jak to wygląda. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Widac ze nie masz tuszu nad głowica ( komora powietrzna ) jak sie napełnia to póżniej ptrzeba odessac okolo 1ml tuszu z resztkami powietrza. Lub tez zastosowałes nieodpowedni tusz ( gesty pigment ) i zasycha on ci w dyszach.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Ale ja tego tuszu nie uzupełniałem, i wiem że trzeba odessać potem strzykawką po napełnieniu, ale ja ten pojemnik oddałem do specjalnego zakładu gdzie regenerują tusze, więc co facet źle go napełnił? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...