magistrala Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 (edytowane) Witam. Mam wielki problem otóż pewnego razu instalowałem sobie grę i nagle komputer się wyłączył. Włączyłem go od nowa i pisało mi mniej więcej tak: brakuje pliku lub plik jest uszkodzony C://WINDOWS/... i nie szło dalej więc wziąłem dysk i zaniosłem do kolegi ponieważ na swojej płycie nie chciało mi wczytać Windowsa. Tam wszystko wgraliśmy windows się zainstalował podpinam go w domu idzie wszystko ładnie do pewnego momentu. Mniej więcej przy ładowaniu windsowsa a właściwie zaraz przed komputer się resetuje i tak w kółko. Odłączyłem jeszcze raz wszystkie komponenty i podłączyłem na nowo i to samo. Wiecie może czym to jest spowodowane i jak to można naprawić?? Edytowane 15 Maja 2008 przez magistrala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 windows zainstalowany u qmpla, jest pod jego sprzet (sterowniki i inne pliki) wiec u ciebie problem konfliktu ze sprzetem powoduje restarty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 A jak mam to zrobić jeśli nie da rady zainstalować u mnie Windowsa. tzn. nawet gdy ustawiłem boot na 3* CD - ROM dla pewności i nic wciskam f11 i nie pojawia się nic jedyne co mogę zrobić to wejsć do bios-u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Windows bootowałeś z oryginalnej płyty? Bo jeśli nie, to może nie zawiera plików startowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Jedynym powodem nie działania instalatora może być napęd CD/DVD! Podepnij inny. Jeśli instalator się wysypuje lub po instalacji system nie działa, to winna jest płyta główna/pamięci/dysk/zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Mam oryginalnego Home Edition, ale do botowania nie doszło ponieważ ten błąd pojawił się wcześniej teraz już go nie ma i spróbuję jeszcze raz zbotować. Później wam napiszę jak to sięskończyło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 (edytowane) Napęd CD/DVD musi być ustawiony jako pierwszy w kolejce botowania ( first boot device ) lub inne typy napędów muszą być oznaczone jako Disabled w zależności od biosu. Zajrzyj do instrukcji obsługi płyty głównej w rozdziale: Bios Setup. Edytowane 15 Maja 2008 przez Armo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 1. Błąd nie ma prawa pojawić się wcześniej, bo to oznacza start z dysku! 2. Wykasowałem kopię tego tematu z działu 'Co kupić?'. 3. Zmień tytuł wątku na regulaminowy. W przeciwnym wypadku będą procenty. 4. Zapoznaj się z regulaminem, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 (edytowane) Juz jest wszystko w porządku. Od kiedy problem z jakimś plikiem na c/windows został usunięty to do botowania doszło bez problemu a później to wiadomo. Co do regulaminu to zapoznam się i zmienię opis. Dzięki za rady. Edytowane 15 Maja 2008 przez magistrala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...