Elos Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 (edytowane) Witam, Posiadam w domu router i switch. Ostatnio kupiłem nowy komputer wraz z systemem Windows Vista Home Premium. Mam następujący problem z siecią: Komputer widzi, że mam podłączony kabel sieciowy, ale nie uzyskuje dostępu do internetu. Pisze mi tylko, że jest podłączony lokalnie, natomiast nie ma łączności z internetem. Wyświetla mi "ograniczona łącznośc" Dlaczego? Przecież na tym samym komputerze z zainstalowanym XP wszystko ładnie chodziło. Po prostu wystarczyło wpiąć kabel i internet śmigał. W swoim połączeniu sieciowym w Vista mam tak samo jak w XP żeby uzyskiwał automatycznie adres IP i DNS. Ps. Posiadam Viste 64 bitową. A wygląda problem tak: Edytowane 15 Maja 2008 przez Elos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Spróbuj usunąć połączenie i utworzyć od nowa (mi to pomogło w podobnym problemie, tylko chodziło o WiFi, ale nie powinno to mieć znaczenia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilku Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Witam, podłącze się pod temat, ponieważ zaistniał podobny problem: na kompie znajomej nagle przestał działać net - system to Vista, raczej Home i raczej 32 bit(dodawany do lapka). Dziwnym dla mnie jest to, ze Skype i GG działa bez problemów, natomiast przeglądarki już nie :| Net padł po jakiejś aktualizacji automatycznej... PS. Na kompie zablokowałem lub wyłączyłem firewall'e... Z góry dzięki za pomoc Pzdr Maciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Witam, podłącze się pod temat, ponieważ zaistniał podobny problem: na kompie znajomej nagle przestał działać net - system to Vista, raczej Home i raczej 32 bit(dodawany do lapka). Dziwnym dla mnie jest to, ze Skype i GG działa bez problemów, natomiast przeglądarki już nie :| Net padł po jakiejś aktualizacji automatycznej... PS. Na kompie zablokowałem lub wyłączyłem firewall'e... Z góry dzięki za pomoc Pzdr Maciek nie jest to dziwne, dodaj adresy DNS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...