demisen Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Witam. Mam 2 PC - do jednego jest podłączona Neostrada 1mb. Podłączyłem drugiego kompa przez LAN i na nim net śmiga ok. Teraz kilka pytań: - Jakim programem ( najlepiej FREE, 100% CLEAN ) ograniczyć łącze na drugim kompie do np. 15% - na sztywno. Tak, aby nie mógł więcej wykorzystać ? - Czy na tym drugim kompie muszę instalować oprogramowanie antywirusowe, czy wystarczy, że na jednym kompie jest ? Bo przecież i tak ten drugi komp łączy się przez pierwszy, główny na którym jest antywirus oraz Windows Worms Doors Cleaner. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuxseb Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Na drugim WWDC nie wiem czy musi być, ale profilaktycznie bym dał, bo nie ma żadnego rezydenta, a poprawi bezpieczeństwo. Natomiast antywirus bezwzględnie musi być na obu. Drugi komp jest przecież tak samo narażony jak ten pierwszy, przecież jak pobierzesz zawirusowany plik to antywirus na innym kompie tego nie wyłapie, bo jak? Logiczne, prawda? A co do ograniczania to niech ktoś mądrzejszy ode mnie się wypowie bo mam zerowe doświadczenie (router sprzętowy rlz :)). Nie jestem pewien, ale może zadziała NetLimiter, który niestety nie jest darmowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...