p1tu Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Witam mam wielki problem z komputerem, a mianowicie chodzi o to że parę tygodni temu oddałem swoją płytę na gwarancję ( objaw był taki że komputer nie reagował na nic, włączał się lecz na monitorze nie pokazywał się żaden obraz, wszystko inne pracowało niby normalnie po za tym że komputer nie reagował na wyłączenie komputera na krótko oraz na restart ). Na czas naprawy otrzymałem płytę zastępczą, i tu objawy były podobne lecz trochę się różniły od poprzednich. Zaczeło się od tego że po paru minutach pracy komputer wieszał się i nie było żadnej reakcji, następnie powoli bardziej się komplikowało bo zaczeło się już wieszać podczas próby wejścia do biosu, aż po paru godzinach całkiem zgasł i tak jak za pierwszym razem brak jakiej kolwiek reakcji karty graficznej na obraz, i tak samo jak we wcześniejszym przypadku wszystko chodzi niby normalnie lecz w tym przypadku komputer reaguje na krótkie wyłączanie i restart. Wiem tylko tyle że nie jest to karta graficzna, zasilacz oraz pamięci ponieważ wszystkie te podzespoły zostały dokładnie przetestowane i nie było z nimi najmniejszego problemu. Mój sprzęt to: Procesor: Athlon64 X2 +3800 Windsor Pł.Główna: MSI K9N SLi ( Moja ) Pł,Główna: MSI K9N4 Neo ( płyta z serwisu ) Karta Graficzna: Asus EN9600GT Zasilacz: Chiefftec 500W CFT-500A-12S Pamięci: 2x 512MB Geil 533Mhz, 2x 1GB Geil 533Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...