Rook Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 (edytowane) Oddaję siostrze swój stary komputer, jednak muszę dokupić do niego zasilacz. Wymogiem jest mocna linia 3,3-5V jako, że płyta jest na 20 pin i zasilanie prockla idzie z 5V, stabilność i bezproblemowość w działaniu ;) i musi być nowy (gwarancja ;) ) Zasilane będzie: Athlon 2500XP+ @3200 Epox 8rda+ 1 gb ram GF 6800 GT DVD, dysk i parę wentylatorów moje typy to Be Quiet Straight Power BQT E5-350W - 165 zł - najmocniejsza linia 3,3 - 5V ze wszystkich wybranych. 350 Watt chyba starczy? Amacrox Warrior AX450-PNF za 145 zł CoolerMaster - eXtreme Power Plus 460W - 147 zł - nie mam przekonania do niego, zwłaszcza że robi go Acbel (ten który robi zasilacz "marki" Ever). czytałem kilka opinii polecający ten zasilacz komputer nie będzie rozbudowywany więc mocna linia +12 nie jest konieczna. chyba że jakieś inne propozycje tak do 160 zł. jeśli 350 watt u BeQuiet wystarczy to chyba najlepszym będzie wyborem - jakość, marka... ? Edytowane 16 Maja 2008 przez Rook Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Uważam, że ten BeQuiet starczy w zupełności, do takiego zestawu nawet 250-300W byłoby optymalne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 BQT i Amacrox to zasilacze z mocną 12V, Cooleramastera nie dotykaj bo może boleć. coś sobie tu znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rook Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 przeczytałem - czy ten będzie dobrym wyborem? nie lubię jak coś nie ma gwarancji ale cena kusi ;) HPC 420-302DF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 zawsze myślałem że ta płyta ma atx12V, ale chyba rzeczywiście nie ma najlepszy jest ten bequiet, ale jak chcesz zaoszczędzić to bierz tego chiefteca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Kup sobie jakiegoś Tagana U01. Nawet wersja 380-watowa wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rook Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 BENITO napisał(a): Kup sobie jakiegoś Tagana U01. Nawet wersja 380-watowa wystarczy. na allegro są tylko 330, a w sklepach za 380 trzeba zbyt dużo zapłacić - powyżej 200 zł coraz poważniej rozważam zakup tego chiefteca HPC 420-302DF - w końcu to bardzo dobre zasilacze były. to, że leżał 4 lata w magazynie chyba nie przeszkadza? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 (edytowane) mogły wyschnąć kondensatory i będzie restarty łapał - te chiefteki były dostępne jakieś ponad 5 lat temu, mogą być stare, ale myślę że mają max 3 lata te z allegro Edytowane 17 Maja 2008 przez mostasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...