IGREK! Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 (edytowane) Witam podkrecilem x2 4400+ do 2.7 ghz i zrobilem testy super pi w 8m, normalnie przeszedl ale temperatura podczas testu byla 51 stopni, nie jest za duza? to jest temperatura chipsetu czy jak? jesli chipsetu to jakie max sa dla nich temp? w idle ta temp to jest okolo 36-38-41 stopni dzieki aha i procek w idle ma 28 :) raz zauwazylem 24 Edytowane 16 Maja 2008 przez IGREK! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Weź odpal Orthosa ;] A nie SPi sprawdzasz jak się grzeje ... Pozdro ;] I rozumiem że CoreTemp'em mierzysz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 everestem i biosie to samo ale temp dobra czy co? teraz mam do 2.7 i jak latam po necie z muza to 36 jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 spokojnie, temp jest okey :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Jak będzie 65+ to możesz się martwić :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 dzieki uspokoiliscie :) dzis zanotowalem temp procka w idle 22 stopnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 (edytowane) Ja jak odpalam kompa z zimnego to mam 18*C xD na 3GHz :P A mój proc to grzałka... Edytowane 16 Maja 2008 przez ManhunT666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 podkrecilem do 2.8 ramy na 667 i tak robia 800 :) a ht link z 840 i tak robi 980, fsb na 245 zalaczylem super pi na 32m juz jest 10 lopow i temp plyty 48 a proca 39, wiec nie jest zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 ORTHOS a nie SPi xD Wtedy zobaczysz czy proc jest full stable... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 ile trzeba testowac tym? po 54 minutach w tym sp2004 john lee wyskoczyl jakis blad,ale ze 1 raz sprawdzalem to sie wystraszylem i szybko wylaczylem tylko pikal co chwile speaker z kompa i to GO sie zrobilo czerwone, jechac dalej na tym 2.8? ogolnie komp jest stabilny tak w windowsie i grach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Jak wyskoczyło, to znaczy, że nie jest w pełni stabilny. Dodaj trochę V na proca i powinno być dobrze. Test musi podziałać z 8h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 jak sie dodaje v na proca? i ile dodac? mam teraz 1.3 to ile dac 1.4 czy 1.31? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Podnoś o minimalny próg i testuj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 nie mam w biosie zadnej takiej opcji :/ jakies pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 wcisnij w biosie Ctrl+F1, pojawia sie dodatkowe opcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 no wlasnie wciskam i tez tam nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogur Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 to ja dołącze do tematu Jak nazwana jest tepmeratura chipsetu w SpeedFanie? Rozumiem ze Core0/1 to rdzenie procka, ale martwi mnie CPU. Ta temperatura w pełnym obciążeniu rośnie do ok. 80 stopni - mam się bać? :unsure: Może troche offtop, ale co tam Wyjaśni ktoś, czemu większość userów psioczy na SpeedFana i jako wzór podaje Core Tempa? Podczas testów w Orthosie włączyłęm oba programy i pokazywały identyczne temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Temperatury proca się mierzy CoreTempem a resztę możesz sobie zmierzyć Everestem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...