Wujek_Pat Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Mam monitorek LG F700P i Radeona 9100 od Saphhire.Mój problem polega na słabym nasyceniu kolorów.Porównywałem z F700B i tamten lepiej wypada(a mój niby lepszy :().W menu monitora nie ma opcji regulacji nasycenia barw,w sterownikach Catalist tez nie moge znaleźć.Czy jest jakaś możliwość zwiększenia nasycenia barw?Dzięki za odpowiedźi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Wujek :D sluchaj, włas do wlasciwosci pulpitu, zakladka ustawienia, przycisk zaawansowane ustawienia, zaklada Barwa, i tam jest to czego szukasz .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek_Pat Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 No tak ale ta zakładka ma zablokowane wszystkie suwaki i nic nie da się przestawić.:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Poszukaj dobrze w menu, wydaje mi sie ze jest, bo mialem taka 700 B lub P (dokladnie niepamietam). Ja mam teraz 900B i nasycenie moge zmieniac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 W menu jest opcja RGB gdzie ustawiasz temperature kolorow a tym samym wplywasz na jakosc obrazu - tylko nie przesadz w kreceniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek_Pat Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Wszystko się zgadza,w menu jest opcja RGB ale za jej pomocą reguluje się przewagę 3 podstawowych kolorów a nie nasycenie(to nie to samo).Opcja temperatura w menu też związana jest z przewagą kolorów(czerwonego i niebieskiego).Ja poszukuję sposobu na odblokowanie zakładki Overlay(barwa) w sterownikach Catalist, albo innego sposobu na dodanie nasycenia barw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Ale tam masz 2 opcje regulacji w menu RGB, zmiane kolorami (recznie) lub temperature ogolnie od 5000K do 10000K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...