Gość Vit Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Możliwe, że po prostu czegoś nie wiem o OC pamięci, ale kiedy zwiększam powyżej 400 taktowanie, to komp już nei wstaje i wydaje z siebie regularnie piski. Pomaga dopiero reset CMOS. Możliwe, że nei ustawiłem czegoś niezbędnego do takiej zabawy. Proc to e2160 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allol Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 (edytowane) jakie masz napięcie ? ja mam ustawione: 1000MHz cl5 na 2V Edytowane 16 Maja 2008 przez allol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Podpij lekko napięcie i zluzuj timingi, powinny pójść wyżej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vit Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 (edytowane) napięcie mam na 2.05, a timingi cl5 i cały czas jest ten sam efekt. Czy mozliwe jest, żeby to była wada pamięci, albo płyty? Jest jescze jedna rzecz, która budzi moją wątpliwość. CPU-Z pokazuje moje CR na 1T, a w najnowszej wersji BIOSu nie mogę znaleźć opcji umożliwiającej tę zmianę. Problem się rozwiązał. Okazało sie, że te płyty źle obsługują pamięci, które nie są na mikronach i trzeba od razu skoczyć do 460mhz, bo inaczej sie wywalają. Edytowane 16 Maja 2008 przez Vit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...