Sopel Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Witam. Mam problem z moim asusem otóż podczas kiedy jest problem z odczytem płyty cd i dvd np. kiedy płyta jest brudna lub porysowana a nawet kiedy oglądam film z płyty komputer uruchamia się ponownie. Zminiłem bios z f8 na f12 i to samo ;/. Proc Athlon 5600. 2gb DDR2 A-data Extreme Edition i {na razie} geforce 8500gt. Zasilacz Feel 350w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Witam. Mam problem z moim asusem otóż podczas kiedy jest problem z odczytem płyty cd i dvd np. kiedy płyta jest brudna lub porysowana a nawet kiedy oglądam film z płyty komputer uruchamia się ponownie. Zminiłem bios z f8 na f12 i to samo ;/. Proc Athlon 5600. 2gb DDR2 A-data Extreme Edition i {na razie} geforce 8500gt. Zasilacz Feel 350w.Najbardziej podejrzane są dwa podzespoły : napęd optyczny i zasilacz (jeśli tylko w takiej sytuacji są problemy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 A sprawdzałeś na innym napędzie czy występują podobne problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Nie sprawdzałem bo na razie czasu nie mam. w ogóle już mam dość asusa pierwszy {ten sam model} {nie wspomne o tragicznym oc} poszła sieciówka i dzwięk po odbiorze z serwisu wszystko ok tylko te restarty. Pozatym wcześniej miałem Asrocka na s754. i zasiłke 350 20+4 pin i okazało sie że pod am2 jest 24+4 pin i na szybko musiałem kupić zasiłke i wybór padł na feela 350.Teraz żałuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithmaster Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Akurat Feel do słabszych zestawów jest wystarczający, to jest półka wyżej od Shitowatych Codegenów, i Tracerów, także winy szukałbym gdzie indziej.. Spróbuj na innym napędzie, a może taśma IDE jest uszkodzona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 To jest Nagrywarka DVD pod SATA {ASUS}. Ale słyszałem już gdzieś że właśnie na tej płycie ze starym biosem restarty mogą się pojawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Akurat Feel do słabszych zestawów jest wystarczający, to jest półka wyżej od Shitowatych Codegenów, i Tracerów, także winy szukałbym gdzie indziej.. Spróbuj na innym napędzie, a może taśma IDE jest uszkodzona ?Zasilacz jest trochę mniej prawdopodobną przyczyną ale może być (nie chodzi koniecznie o model zasilacza bo przy każdym może się zepsuć i podawać złe napięcia) To jest Nagrywarka DVD pod SATA {ASUS}. Ale słyszałem już gdzieś że właśnie na tej płycie ze starym biosem restarty mogą się pojawić.Spotkałem się z podobną sytuacją przy zupełnie innym sprzęcie (napęd DVD LG i płyta ECS podczas oglądania filmów zdarzały się restarty i wymiana napędu na sprawny pomogła). Pomocne może się okazać zgranie filmu na HDD przed oglądaniem ale najprawdopodobniej będzie potrzebna wymiana napędu optycznego i jeśli jest na gwarancji to nie ma się co zastanawiać, jeśli już po gwarancji można spróbować oczyścić soczewkę i napęd z kurzu w środku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAGA Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Piszesz ze masz M2N-E nie widze na stronie asusa zeby ta plyta mila SLI bo jest na NF570Ultra. Jezeli masz M2N-E to najnowszy bios to 1401 no chyba ze pisales o biosie nagrywarki to przepraszam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Widocznie masz słabą wiedzę :razz: wejdz na asus.com a nie asus.pl. Asus M2N-E SLI. A jeżeli to napęd to już będzie drugi asus pierwszy nie nagrywał płyt teraz ten ;/,rzynajmniej gwara jest.Już nigdy asus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...