Skocz do zawartości
ath

Firefox 3.0 Rc1/2/3 & Final

Rekomendowane odpowiedzi

OK siłą rzeczy już trochę podziałałem na nowym lisku i kilka słów o nim:

- minusy:

- nie pamięta haseł. Na 2.0 przy logowaniu się na skrzynkę przez www miałem zapamiętane pass/log wystarczyło walnąć OK i miałem pocztę. Obecnie muszę wybrać z listy log i dopiero mogę się logować. Na to forum z kolei muszę za każdym razem się logować pomimo, że mam zaznaczone automatyczne logowanie.

- nie radzi sobie z niektórymi czcionkami? Regularnie widzę zamiast litery jakiś znaczek czy coś takiego

- o ile mi się zdaję nowy lisek miał oszczędzać pamięć prawda? Cóż ja przy jednej karcie mam ok 100 MB zajęte więc raczej nic się nie poprawiło ...

- narzędzia --> dodatki --> rozszerzenia/pobierz dodatki - jeżeli próbuję otworzyć link (więcej informacji) to czekam na to od 5 do ok 30 sekund. Raz myślałem, że nic z tego nie będzie i kliknąłem chyba z 5+ razy. Jakie było moje zdziwienie po pół minucie jak nagle pojawiło się kilka kart

- FF zawiesił mi się z trzy razy jak próbowałem wyjść z PicLens ale to może być chyba wina samej wtyczki?

+ pozytywy:

+ działa trochę szybciej niż 2.0, szczególnie na www gdzie jest spoooro grafiki

+ dodawanie do zakładek

+ lista z adresami - baardzo fajne rozwiązanie

+ ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cavarr napisał(a):

Jeśli ktoś szuka kompatybilnej wersji Tab Mix Plus z FF3 to tu jest wersja dev: http://tmp.garyr.net/tab_mix_plus-dev-build.xpi

Jest już nas 3.9mln, a w PL 73,613 :razz:

o dzieki ci cavarr tylko tego mi brakowalo w ver.3, popozatym zadnych problemow, no i wlacza sie umnie 4x szybciej niz ver.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cloperflake napisał(a):

Nie rozumienm czemu autorzy Firefoxa nie zaimplementuja rozwiazan Tab Mix Plusa do samej przegladarki, bez tego dodatku Firefox traci bardzo wiele (jak dla mnie) w funkcjonalnosci i niewiele rozni sie od IE

Bo nie każdemu taki "bajer" potrzebny (np. mi) a jak ktoś potrzebuje to tak ciężko dodać tą wtyczkę ?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mogę w ogóle zainstalować żadnych rozszerzeń. Ani ze strony nie mogę ściągnąć żadnych .xpi ani przez firefoxa nic nie idzie. Ciągle tylko oczekiwanie, a na końcu błąd pobierania -228. Zrobiłem nowy profil, ale nic nie dało :/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jankes napisał(a):

u mnie na gołym FF3.0 taka aktualizacja się nie pojawia

ale tą wersję (candidate) akurat mam z ftp mozilli, do ściągnięcia jest chyba jakoś od tygodnia

> ftp://ftp.mozilla.org/pub/firefox/nightly...didates/build1/ <

Od 03.07.2008 wiec dokładnie od tygodnia. Tak czy inaczej dopiero dzisiaj mnie o niej FF poinformował a skoro nikt o tym wcześniej nie pisał uznałem iż warto wspomnieć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtf - 2-ka zaktualizowała mi sie do 3-ki i zaczął mi strasznie dysk mielić oO

Zaraz będzie zrzut zakładek i powrót do starej dobrej 2-ki.

Nie mówiąc już o IE podobnych ikonach ..

edit: pomogło ;p

Edytowane przez q8ic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi