Manhunt Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Mam taki pomysł lecz nie mam go jak zrealizować ^^. Jeśli ktoś ma rez z podełka od kanapek albo jakiegoś pudełka po śledziach to może wstawić go do torby termoizolacyjnej zasypanej lodem? Bo wpadłem na to kiedy dosypałem lodu do reza i temperatura spadła o 9*C ^^ Jeśli ktoś ma potrzebne itemy do tego to niech przeprowadzi test ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Mysle ze tempy spadna tylko ze te torby chyba wiecznie temp. nie trzymaja a tam tez jakies wkłady sie daje z tego co kojarze. Aczkolwiek mogę sie mylić :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Właśnie nie wiem bo mam taką torbę warki i w środku jest takie "sreberko". Nie wiem jak z większą ilością lodu (cała torba) ale jak nasypałem 4 kostki to się rozpuściły... Jak będę miał chęci to jutro postawie kompa na biurko i zrobie ten test ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 No na pewno do pudełka pośledziach dużo lodu wejdze ... haha To żadna nowość. Ja i wielu innych tu na forum napewno to robiło. Ja to robiłem w następujący sposób ... bierzesz kilka butelek po coli, zalewasz je wodą z dodatkiem borygo lub czegoś nie zamarzającego, wstawiasz to do zamrażalnika. Jak roztworek zacznie mimo wszystko zamarzać to go wyjmujesz i wlewasz do dużego "reza" ja do tego brałem 10 litrowy baniak, pompka do baniaka i jedziesz. Temperatura cieczy koło zera i można sie bawić. Ja to jeszcze zasilałem wkładami do lodówek przenośnych. Pamiętam na Sempronie64 na ponad 2.9Ghz w stresie miałem nie wiecej niż 10C Zalecany nawiew w okolice bloków, bo wilgoć lubi sie skraplać na wężach i blokach, a to wiadomo do czego może doprowadzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Albo jakas małą cichą lodówke obok komp i tam dać reza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 (edytowane) Chyba mnie nie zrozumiałeś :P Nie chodzi mi o dosypywanie lodu do reza tylko do torby termoizolacyjnej w której byłby rez... Co do wody + borygo żeby nie zamarzło to dużo musi jego być? Edytowane 17 Maja 2008 przez ManhunT666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 (edytowane) Chyba mnie nie zrozumiałeś :P Nie chodzi mi o dosypywanie lodu do reza tylko do torby termoizolacyjnej w której byłby rez...Jeśli tak, to to nie warte zachodu. Jestem przekonany że nic, dosłownie nic to nie da. Edytowane 17 Maja 2008 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 No dlatego chce to przetestować ^^ W końcu wokół reza temperatura była by bardzo niska więc chyba coś to da... A powiesz mi ile trzeba borygo żęby woda nie zamarzła w 1,5l butelce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 A reza masz metalowego? Nie ma sensu nawet testować. A ile trzeba borygo wlać do 1.5l wody nie mam pojęcia, bo niby skąd bym miał wiedzieć. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Mówisz że rez musiałby być metalowy żeby lepiej przewodził ciepło? Hmmm.... Skoro tak to chyba nie będę się bawił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExEq Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 (edytowane) Drzecież woda będzie ciągle wymieniana i podgrzewana przez bloczki z układu. Nic nie da rez w torbie termo izolacyjnej :P A borygo mieszają przeważnie w proporcjach 1:1 Edytowane 17 Maja 2008 przez ExEq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Albo jakas małą cichą lodówke obok komp i tam dać reza :DZabijając w ten sposób dość szybko lodówkę, nie wspominajac o raczej przecietnych temperaturach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 (edytowane) jak ktoś chce schłodzicsobie układ nie rozbierajać to skuteczne jest wsadzenie chłodnicy/nagrzewnicy do pojemnika z bardzo zimną cieczą np woda z lodem. Przetestowane w swoim czsie na moim celku 352 i nagrzewce od fiaciora- wynik ładne pareset mhz więcej we spi ;] Ja bawiłem się wtedy lodówka turyastyczną, aką na wkłady- trzymało to to temperature ładncyh pare godzin... Ogólnei jest sens tak chłodzićwymiennik ciepła czyli skraplacz, chłodniczke, nagrzewnice. Zabawa z rezem moim zdaniem bez sensuu, chba zeby tam dosypać do środka di... Edytowane 18 Maja 2008 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...