$kubi Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 I tak też zrobię, kupie gumy i przywieszę zobaczymy jaki da efekt, jak będzie dalej głośno to się zrobi BTB, a jak będzie dalej źle to desperacko kupie SQD :) Zastanawiam się czy naklejać tą matę na bok w dalszym ciągu... hmm ma ktoś jakiś pomysł żeby na chwile czyms zakryc ten bok i sprawdzic jak to jest z tymi temp? Cykam się bo ta mata ma taki klej że jak zakleję to amen, a później odkleić to to syf zostanie z boku nieładny... Temp procka w idle teraz to około 32' , hdd po "porządkach" w budzie ma 26' smilies/wink.gif gpu 43' otoczenie grafiki 33-34' i pamięci grafiki 35' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 A może lepiej tą wtyczkę 4pin poprowadzić za wentylem i bardziej w rogu budy... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 (edytowane) Ok wtyczka 4+4pin przeniesiona tyłem fanderka :) dzięki za radę tej opcji akurat nie dostrzegłem :] Edytowane 19 Maja 2008 przez $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 A dysk na gumy i na górę koszyka i wtedy kabelek SATA możesz za koszykiem poprowadzić... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Kupiłem dziś gumy, zaraz bede probowal bawic sie w montaz... pytanie czy razem z dyskiem przesunac wiatrak wciagajacy na górę? Muszę poszukać fotek jak to montujecie te gumy bo nie bardzo wiem jeszcze jak się za to zabrać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Ja mam to tak zamontowane ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 (edytowane) Dysk już na gumkach już "nie rechocze" Kable jeszcze nieco zmieniły położenie dzięki temu :) Temp procesora i dysku w idle spadły o 1' Procesor w idle 31' Dysk 26' Jest już cicho i chyba większej ciszy przy tym już nie uzyskam... Ciekaw jestem czy SQD lub BTB jeszcze przyciszyło by sytuację... Edytowane 20 Maja 2008 przez $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 No widzisz ;) Gumki rlz ;] Ogólnie ładny porządek jest ... Ale... nie podoba mi się ten kabel 4pin który idzie "przed" zasilaczem :P :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 (edytowane) Ok kabel też szybciutko zmienił swoje położenie... Ciszej już być chyba nie może , musiałbym kupić accero na grafikę, dysk włożyć w SQD i wymienić wentylator w zasilaczu... A to już większa zabawa i więcej pieniędzy... Chyba że wyklejenie tymi matami które mam by coś przyciszyło.... chociaz pewine to juz tak zostanie ;) Coś tam słychać być musi... W sumie to jak leci muzyczka to już go praktycznie nie słyszę, zobaczymy jaka będzie pierwsza noc z downloadem wlaczonym... Edytowane 21 Maja 2008 przez $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Jak ci się chce to na FanSwapa do zasilacza wybierz Acutake'a ;] IMO najlepsze wentylatory do takich zabiegów ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 (edytowane) Sprawa wygląda tak, że najgłośniejszy jest ten wentyl na grafice, więc jak jego nie będę zmieniał to i Tagana nie ruszam bo jego przy grafice nie słychać... Pożyjemy zobaczymy... Przy zamkniętych oknach słuchając muzyki kompa ledwo co słychać... Co lepiej kupić VF-1000 Zalmana czy Accelero S1 + Acutake 120mm? Edytowane 21 Maja 2008 przez $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Accelero - wyjdzie taniej, i nie zdziwił bym się gdyby było wydajniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Gdyby udało mi się dopaść używkę Accelero S1 to skusiłbym się jeszcze ;) Do tego 2 acutake 120mm zamówiłbym z allegro - jeden wylądowałby w Taganie drugi na Accelero i gitarka... Zrobiłbym BTB , ew. kupił SQD i byłaby już mega cisza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Odświeżę temat bo nadchodzą zmiany w modyfikacji... Pewnie niedługo upoluję jakiegoś HD 4850 - myślę założyć na niego S1 i jakieś 2x120mm - Acutake będą odpowiednie? 5v czy 7v - ma być niesłyszalnie ale i wydajnie ;) Procesor zmieni się na E5200 i wskoczy na niego Scythe Infinity - pytanie jaki wentyl 120mm na niego nałożyć - Acutake na min będzie odpowiedni? Zostaje kwestia zasilacza - jaki wentylator do niego wsadzić? Jak wygląda fanswap w takim Taganie - wentyl można normalnie wypiąć z kostki i wpiąć inny czy jak? Aha no i dysk będzie zmieniany na jakąś 640GB więc pewnie się uciszy - jak będzie kasa kupie też SQD lub sam zacznę kombinować z BTB ( obudowe po cdromie juz mam ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Update... sprzęt się nieco zmienił od tego czasu, a i chłodzenie :) Na hd4850 wylądował Accelero, fanderki i radiatorki , a na procka Infinity z S-Flex'em Mam problem bo cyka wentylator w zasilaczu pasowało by go wymienić Chciałem zapytać jak wygląda fanswap w zasilaczu Tagan Below Zero 500w http://zenfist.pl/tagan-tg500bz-below-zero-500w-p-1918.html Jest tam końcówka 2/3pin i po prostu się wymienia wentylator? Jaki wentylator poradzicie do tego zasilacza? Problem jest taki, że tam standardowo jest 135x135x25... Pomóżcie... Kolejnym etapem będzie pewnie BTB, ewentualnie SQD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Usuń (wytnij) tą kratke wentylacyjna z tyłu obudowy , będzie ciszej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 odkręć grill w psu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Wytnę tą kratkę z tyłu na czasie, ale najpierw muszę unieszkodliwić ten wiatrak w zasilaczu - pytanie tylko jak? ktoś pomoże? pytania dot zasilacza 2 posty wyzej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Jeśli będzie się dało, to po prostu wymienisz wentylator wyciągając wtyczkę. A jeśli kable przylutowane będą to po prostu utnij w połowie te od zasilacza i wentylatora, skręć je i zabezpiecz jakoś (taśma izolacyjna, koszulki termokurczliwe itp. ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 eragonn14 zebys jeszcze przeczytal jaki mam problem.... No ale cóż przypomnę, w taganie jest wentyl o rozmiarze 135x135mm... na rynku do kupienia w pl takich nie widzę i nie wiem co tam mogę wkręcić na wymianę :( 140x140mm wejdzie? Jak tak to jaki do zasilacza kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...