Skocz do zawartości
Goto

Hd3870 I Roz.1920 ?

Rekomendowane odpowiedzi

od 2 dni siedze w googlach i jedyne co znajduje to jakieś azjatyckie recenzje pełne krzaczków. Otóz szukam testów kart na ilośc fpsów dla 3870 z tym ze che zęby rpzedmiotami testów zamiast wiekowego już obliviona była gry an dzien dzisiejszy. Assassin's Creed, Wiedźmin, Mass Effect (choc watpie zeby był jakiś przed premierą), Crysis (nie demo bo tam fps są dziwnie wysokie ^^)etc. I prosił bym żeby an testach występywały równiez testy an rozdzielczosci 1920 i roz. 1680. Bo zastanawiam sie nad kupnem monitoru i nie wiej "jaką" rozdzielczosc pociagnie mój radek.

Edytowane przez Goto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno nie taką... 3870 to dziś nieco słaba karta, nawet topowe 9800 GTX nie daje rady w tych rozdzielczościach, jeżeli chcesz w ogóle myśleć o graniu w przy rozdzielczości Full HD to musisz zaczekać na RV770.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.purepc.pl/karty_graficzne/gefor..._sli?page=0%2C2

według tych testów w grach tkaich jak wiedźmin, testdrive, CoD4 3870 na 1920 i af=4 otrzymywał fps~40. Cod ziwniejsze, u mnie na PC Assassis mimo iż ma lepszą grafike, dx10 i wiecej npc działa płynniej niz wiedźmin :) więc pozostawiam mi to nutkę nadizeji na wysoki fps (40-50) w assassinie i Mass Effekt'cie.

Czy 40 fpsów zapewnia w miare płynna grę? i czy wyniki testów odwzorowywuja rzeczywistosc

Edytowane przez Goto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

według tych testów w grach tkaich jak wiedźmin, testdrive, CoD4 3870 na 1920 i af=4 otrzymywał fps~40.

Raczej bez AA i AF, przy włączeniu upiększaczy wydajność mocno spada. I zauważ że w testach mają mocno podkręcony E8200 @ 3.5GHz, wiele gier (np. Wiedźmin, Crysis) wymaga silnego proca do dużych rozdziałek i detali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://enthusiast.hardocp.com/article.html...W50aHVzaWFzdA==

Wiedzmin prosze bardzo ;) W wiekszosci miejsc mozna tez zalaczyc AAx2 w 1920x1200 na radku ( a ja tylko 720-730 wyciskalem z rdzenia do dluzszego grania wiec na 3870 moze byc tylko lepiej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj sprzęt to Q6660 nie kręcony, 4gb ramu i 3870 od asusa niepodkrecany.

nie wiem czy procesor jest highendowy, ale czy tu (na forum) nie ma nikogo z 3870 i 24cal monitorem zeby mi poradził? ^^'''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzone na bagnach ze spadkami do 10fps, a w Wyzimie Handlowej i Starej Wyzimie Wiedźmin chodzi znacznie gorzej, zwłaszcza podczas pożaru Starej Wyzimy. Moja karta jest tylko minimalnie wolniejsza od 3870, a w scenach pożarowych cięło nawet w 1024x768. :sad: Choć to może procek hamował?

goto -> Wiedźmin chodził u mnie na jednym jajku, tak więc posiadanie czterordzeniowca tu nie pomoże, chyba że go podkręcisz. Jest petycja na forum Wiedźmina o wsparcie dla wielu rdzeni, ale wątpię by coś to dało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ja przeszedlem calego najpierw dwa czy trzy akty w 1680x1050 z AAx2 a potem reszte w 1920x1200 z AAx0 i AF x4.

Spadkow ponizej 20 fps nie widzialem, chociaz jak odkrecilem proca na 2.4 to w handlowej bylo odczuwalnie gorzej.

Pozar faktycznie mocno spowalnial , ale nie mialem wtedy frapsa wlaczonego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi