Gajątko Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Mam supershit który był razem z zestawem kupiony i są problemy z odpalaniem kompa. Na tym forum YogiCK polecił mi zasilacz MODECOM MC-350 ATX. Mam ograniczone fundusze chciałbym coś ok. 80-180 zł. Modecom mi się spodobał bo jest tani, a ja nie prowadzę tu serwerowni, mam stabilną sieć i ważne żeby tylko działało i nie było groźne dla reszty kompa. Czy lepiej jednak zapożyczyć się u krewnych i wyskrobać na coś innego, czy MODECOM jest OK? Pozdrówka i dzięki za pomoc! :-) Mój komp: CPU: Intel Core Quad Q6600 (4x2.4 GHz), MB: Asus P5K SE, HDD: Hitachi Desktar T7K500, MEM: A-DATA 2x DDR2 1024 MB (2 GB total) PC6400, VIDEO: Asus GeForce 8600GT, UPS & case: SuperCase SK-354, SYS: Windows Vista Business SP 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość loRdRumek Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Tak, ModeCom jest jak najbardziej wporządku, tylko uważaj by nie kupić Feel I (ja mam II, i od 2,5 roku nie padł, radzi sobie z podkręcaniem i jest tani i cichy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Od siebie polecę Corasair'a 450W - można znaleźć już w cenie 180-200zł, a jakościowo trochę lepszy od tego Modecom'a. Poza tym ma więcej mocy, bo jak dla Quad'a, to jednak 350W to trochę mało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Sa dwie rozne szkoly dobierania zasilki , ekonomiczna i overclockerkska ;) Ja osobiscie do Quada bym wybral cos firmowego 450W taki Corsair 450 bylby chyba w sam raz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajątko Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Tak, ModeCom jest jak najbardziej wporządku, tylko uważaj by nie kupić Feel I (ja mam II, i od 2,5 roku nie padł, radzi sobie z podkręcaniem i jest tani i cichy)Co lepsze: MC czy Feel (II lub III)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebekk Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Do takiego sprzętu tylko coś markowego : Chieftec GPS 450W lub Corsair 450 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 (edytowane) A Modecom MC (nie Feel) nie jest markowym zasilaczem?? Edytowane 19 Maja 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 jest markowy ale kolega napisal ze ma Quada, A moim skromnym zdaniem MC-350 do obecnego konfigu bedzie na styk wiec raczej kupilbym cos mocnijeszego. Widzialem juz co potrafi pociagnac 350W, gdzies widzialem info w jakims topicu svende ale badz co badz byl to bq 350 SP rev2 a to jest raczej troche lepsze od MC. Dlatego ja tez proponowalbym kupic co numer wiekszego Chieftec GPS-400 Watt (ma chyba taka sama linie co 450W wiec nie warto to 450 doplacac) lub faktycznie Corsair'a 450 VXEU bardzo dobry i cichy zasilacz i juz w przystepnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 a jakościowo trochę lepszy od tego Modecom'aSeasonic lepszy jakościowo od FSP? Nieee, można porównywać ale bez jakiejś przewagi któregokolwiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...