Skocz do zawartości
Nerevar

W Miare "dobry" Zamiennik Do Hp 27 (czarny)

Rekomendowane odpowiedzi

w miarę dobry będzie każdy regenerowany tusz zarówno fabrycznie (remanufactured - pakowany w pudełeczko) jak i "garażowy" pakowany w woreczek foliowy. Zdecydowanie odradzam zamienniki "fabrycznie nowe" gdyż są tak miernej jakości że 50% pada zanim się skończą. Dodatkowo sprawdź czy twoja drukarnia potrafi współgrać z tuszami 56/57 zamiast 27/28 - po pierwsze są 2x większej pojemności (i droższe) ale bardziej ekonomiczne w użytkowaniu po drugie zawsze to większy wybór przy zakupie.

A tak na prawdę to najlepiej jest poddać regeneracji swój własny zbiornik bo: jest świeży, jest sprawny, ma znany i mały przebieg, zawsze można zrobić "poprawkę" gdyby coś za pierwszym razem nie wyszło (zapowietrzenie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

58 to nabój PHOTO - nie polecam się nim interesować.

Regeneracja: ja na "zastrzykach" zarabiam co nieco a i czasami zdarza mi się poprawiać po "paprokach".

jak chcesz to kup tusz do regeneracji z igłą i strzykawką oraz dobrze było by żeby był w zestawie taki uchwycik do założenia na kałamarz, który służy do odessania odrobiny tuszu.

Jak długo twój tusz leży w szufladzie i wysycha - jeśli jest to czas rzędu 1-2 tygodnie to operacja się uda jeśli natomiast trzymasz go w drukarce na swoim miejscu to nawet 3 miechy i będzie dobrze.

Jak się zdecydujesz to pomoge ci to zrobić nawet przez telefon jeśli chcesz.

Do zabiegu potrzebne będzie jeszcze miejsce w zmywaku kuchennym, woda w kranie, rolka papieru toaletowego, igła i strzykawka (jeśli nie ma w zestawie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko Gabryska nie zapomnij by Nerevar zresetował poprawnie pamiec eeprom drukarki.

Bo z napełniania lipa wyjdzie....

Sugerujesz że wystarczy zresetować drukarkę żeby zaczęło drukować ... Ha Ha.

reset jest potrzebny tylko po to aby na monitorze było "pełno"

a do drukowania reset nie jest potrzebny wcale, - "pustym" też drukuje aż miło.

Poza tym jak zatankujesz 27-kę do pełna to wskaźnik na monitorze będzie pusty po zużyciu połowy kałamarza, bo zliczać będzie do pojemności fabrycznej a nie regeneracyjnej, która jak wiadomo jest 2x większa w tym numerku.

Nie jedną drukarkę i tusz nalewałem, reset drukarki potrzebny jest tylko dla dobrego samopoczucia użytkownika a nie do drukowania. To dotyczy także tych tuszy co to chipy posiadają (choć niekoniecznie wszystkich).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj juz nie nabijaj sie ze mnie ( wiesz dobre samopoczucie urzyszkodnika tez jest wazne).

Poza tym jak zatankujesz 27-kę do pełna to wskaźnik na monitorze będzie pusty po zużyciu połowy kałamarza, bo zliczać będzie do pojemności fabrycznej a nie regeneracyjnej, która jak wiadomo jest 2x większa w tym numerku

A nie miałes nigdy przypadku ze jak lałes do fulla to ciekło przez głowice ? Wiec z tym laniem po brzegi lepiej nie przesadzac.... ( w wkladach z podcisnienim to nie robi... ale gabkowe nie lubia byc za mocno napełnione...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj juz nie nabijaj sie ze mnie...

ok sorka.

A nie miałes nigdy przypadku ze jak lałes do fulla to ciekło przez głowice?

miałem - wtedy jak jest "przelane" to trzeba troszkę "odlać" znaczy cofnać tłoczek strzykawki żeby ciutkę odessało, tyle żeby nie ciekło - ja to nazywam "poceniem się" głowicy - złe zjawisko szczególnie w kolorowych.

w wkladach z podcisnienim to nie robi...

też sie robi niestety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi