Skocz do zawartości
eQ.

Czas Na Upgrade!

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie sprawa przedstawia się tak, dyponuje kwotą 2500zł ewentualnie +200zł ( ale to w przypadku, gdy naprawde warto dołozyć te pieniądze i kupić coś o wiele bardziej wydajnego ). Muszę kupić sama bude. A teraz warunki: wszytskie części, najlepiej w jednym sklepie ( góra dwóch ).

Jestem fanboyem nvidii i za żadne pieniądze nie dam się namówić do zakupu czegos od ati. Kropka. Kręcił będę, nie zalezy mi też na ciszy, więc tym się nie musicie przejmować.

Komp do wszytskiego, karta nie musi być z górnej półki, ponieważ pod koniec roku i tak będzie zapewne zmieniona.

Szukałem sam i oto co mi wyszło : ( wszystko z esc.pl )

e8200 oem + Scythe Mugen - 570zł ( warto oszczędzać i kupić zamiast Scythe, Pentagrama Freezone HP-120 ALCu Karakorum ?? )

DFI LanParty DK 35 - 349zł

GoodRam 4GB (2x2GB) PC800 CL5 - 210zł

Corsair 450W - 200zł

Seagate 250GB 7200rpm 16MB cache SATAII Barracuda 7200.10 - 150zł ( większy mi nie ptrzebny, mam małe zboczenie i wszytsko natychmiast archiwizuje na płytach :P )

Napęd - tego nie wiem, licze na propozycje ( do 130zł )

buda : Sharkoon Avenger Economy ( nie zalezy mi na wyglądzie ) 120zł

Łącznie : 1730zł, jeśli o niczym nie zapomniałem zostaje 770zł na grafike i przesyłke. I tu mam dylemat :

8800gts czy 8800gt? Dopłacać do gts'a czy nie warto? W przypadku zakupu 8800gt zostaje jeszcze troche hajsów, co z nimi zrobić? :)

Drugie 4gb ramu? czy może lepszy ram? A może mocniejsza zasiłka.

Wszystkich ekspertów proszę o wypowiedz.

Edytowane przez eQ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisałem, pod koniec roku ( urodziny, gwiazdka ) bede miał pewnie więcej gotówki więc, pewnie zmienie.

Czyli 8800gt, teraz jakiej firmy? :razz:

No i co z resztą pieniędzy zrobić? Jak nie wydam to przepadną :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chcesz je koniecznie wydać to możesz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> lepszą budę (nie chodzi nawet o wygląd, ale o przestronność), inny ram, jak się postarasz to wydasz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi