Vengeance Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 ale i tak kto tam kreci mnoznik powyzej 12.5 , zreszta i tak najczesciej dalej sie nieda (1700+) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 ale i tak kto tam kreci mnoznik powyzej 12.5 , zreszta i tak najczesciej dalej sie nieda (1700+) 12,5*200=2500MHz - dla mnie OK :) A może wyjdzie biosik OC i wtedy FSB do 250 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 a ja jak slysze SIS to jakos mi sie niedobrze robi i nigdy bym nie kupil tego chipsetu ale to moje odczucia pozdrw firmy sie smieniają ;) ja bym kiedyś nic ATI nie kupił ale sie nawróciłem ;) ja mam K7S5A z sisem i tez nei uważam go za super udany.. ale ten ponoć lepszy od kt400 jest.. będą testy.. zobaczymy ;) wiesz to dokladnie jak ja kiedys tylko nvidia i nvidia a teraz kocham ATI ale co do sisa to ups gorzej bedize zeby sie przestawic :) pozdrw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 jak że sławetny RDA+ spalił mi sie doszczętnie a w serwisie powiedzieli ze za 14 dni roboczych... musiałem cos nabyc natenczas no to kupiłem nowy produkt ECS-a L7S7A2 i spotkało mnie miłe zaskoczenie.... PCI/AGP locked podnoszenie napiecia na CPU (tylko 5% ale zawsze coś) podnoszenie napiecia na DIIMach !! FSB 133-200 !!! regulacja mnoznika !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ... POotestuj trochę asynchronicznie pamięć OK ? Dla tych co nie mają wypasionych ramów (np proc fsb 200, RAM 90% (?) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 właśnie zamówiłem bestię w komputroniku. Zobaczymy frukta tej transakcji (btw - jaki jest średni czas dostawy z tego sklepu?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 1 dzien tz przynajmniej u mnie no czasem 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 zobaczcie ASROCK K7S8X Jednak ECS ma lepsze możliwości OC Asrock na dziurki wokół socketa, dla mnie to ważne :roll: ale nie najwazniejsze No na + ASROCK można zapisać U-COP zabezpieczenie przed przegrzaniem ... No i zmianę FSB do 248MHz Już mi przeszło - brak zablokowanego PCI na 33MHz, brak regulacji mnożnika ... http://www.ocworkbench.com/2003/asrock/k7s...s8x/k7s8x-8.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 jak że sławetny RDA+ spalił mi sie doszczętnie a w serwisie powiedzieli ze za 14 dni roboczych... musiałem cos nabyc natenczas no to kupiłem nowy produkt ECS-a L7S7A2 i spotkało mnie miłe zaskoczenie.... PCI/AGP locked podnoszenie napiecia na CPU (tylko 5% ale zawsze coś) podnoszenie napiecia na DIIMach !! FSB 133-200 !!! regulacja mnoznika !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ... plyta bardzo dobrze obsluguje asynchroniczny tryb , z tego co widzialem w testach na www.ocworkbench.com POotestuj trochę asynchronicznie pamięć OK ? Dla tych co nie mają wypasionych ramów (np proc fsb 200, RAM 90% (?) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 ja bym i tak ecs nie kupil bo nie myslisz, znajdz cos lepszego za 230zl. No ja bym sie skusil, ta plytka do mnie przemawia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 ja ja kupie napewno , jescze troche poczekam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 ten asrock to bida z nedza . ecs rox :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 czy ma k7s7a2 zminae napiecia vcore??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 na razie nic nie testuje bo rzuciłem mobo w kąt - przerabiam zasilacz na wc.... zajrzałem tylko do biosu i go upgrejdnałem - jest regulacja napięcia i mozna ustawiać ramy asynchronicznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 tutaj koles wykrecil pamieci na 250 mhz asynchro: www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=35;t=001604 ponoc cheepoman juz rozpracowuje bios tej plyty ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 To ja od siebie- ale pier.dolenie za przeproszeniem. Co jakiś czas pojawi się tego typu topic i zaraz zaczynają się wywody i teorie jaki to ESC jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>iany sprzęt itp. Ludzie w rękach sprzetu nie mieli i pieprzą bzdury, że aż lamerstwem śmierdzi na kilomet. NIe mozecie zrozumieć, że nie każdego stać na wydanie 500- 800 zł na super markową płytę?! I że proporcjonalnie za te 5 % większej wydajności ( płyty na tym samym chipsecie) płaci się kilka krotnie więcej?! Dla większości ludzi potrafiących liczyć pieniądze jest to zrozumiałe, ale jak widać- niektórzy żyją we własnym świecie. A, że sprzet który kupują starzeje się tak samo jak tańszego producenta, w krótkim czasie tracą sumarycznie kupę kasy.....a nie ma nic głupszego niż trwonienie kasy na komputer.....już lepiej na panienki to wydać albo zbierać na motor. PS- skoro uważacie, że płyty ECS-a są wydajnościowo gorsze od odpowiednmików np. Abit/ Asus/Gigabyte- poczytajcie sobie testy- różnica sięga błędu pomiarowego ( do 5%). A co do mojego ECS-a- za 250 zł na serio nawet dzisiaj nie można kupić pod P4 nic leprzego ( 645 DX), choć stabilność, wydajność jest jak najbardziej zadawalająca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 pozatym zawsze mozna zrobic v-moda i juz wtedy zadna plyta na kt400 tego nie pobije :) V-moda na co ? Można L11 połączyć i jest do 1,85V, dodać 5% i robi się dużo ... 1,94 - jak na XP zasilanego 1,5V aż nadto ... (dla 1,6V też ok) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 czy ma k7s7a2 zminae napiecia vcore???Ma max +5% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 To ja od siebie- ale pier.dolenie za przeproszeniem. Co jakiś czas pojawi się tego typu topic i zaraz zaczynają się wywody i teorie jaki to ESC jest <font color="#FF0000">[ciach!]</font> sprzęt itp. Ludzie w rękach sprzetu nie mieli i pieprzą bzdury, że aż lamerstwem śmierdzi na kilomet. NIe mozecie zrozumieć, że nie każdego stać na wydanie 500- 800 zł na super markową płytę?! I że proporcjonalnie za te 5 % większej wydajności ( płyty na tym samym chipsecie) płaci się kilka krotnie więcej?! Dla większości ludzi potrafiących liczyć pieniądze jest to zrozumiałe, ale jak widać- niektórzy żyją we własnym świecie. A, że sprzet który kupują starzeje się tak samo jak tańszego producenta, w krótkim czasie tracą sumarycznie kupę kasy.....a nie ma nic głupszego niż trwonienie kasy na komputer.....już lepiej na panienki to wydać albo zbierać na motor. PS- skoro uważacie, że płyty ECS-a są wydajnościowo gorsze od odpowiednmików np. Abit/ Asus/Gigabyte- poczytajcie sobie testy- różnica sięga błędu pomiarowego ( do 5%). A co do mojego ECS-a- za 250 zł na serio nawet dzisiaj nie można kupić pod P4 nic leprzego ( 645 DX), choć stabilność, wydajność jest jak najbardziej zadawalająca. Szczera racja nic dodać nic ująś, Na motocykl to za dużo nie będzie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 No nie wiem- nie zapomnę tego, jak kolega wydał 2,5 roku temu ....18000 zł na kompa :D ....a za tyle to już pożądnego bike-a można kupić... Dodam, że wcale gość nie jest zamożny....po prostu jest głupi i ma jeszcze bardziej głupich rodziców :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 No nie wiem- nie zapomnę tego, jak kolega wydał 2,5 roku temu ....18000 tys. na kompa :D ....a za tyle to już pożądnego bike-a można kupić... Dodam, że wcale gość nie jest zamożny....po prostu jest głupi i ma jeszcze bardziej głupich rodziców :PTo on nieźle bogaty skoro 18 mln zł wydał na komputer (pewnikiem jednak zamożny musi być :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 taaaa...mieszkanie 45 metrów w bloku z płyty....a raty wziął coś na 8-10 lat :P Ojciec jest ślepy ( dosłownie)...... I nie 18 milionów ,a 18 tysięcy ( 180 starych milionów) - my mistake :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Jutro będę miał tą płytę :) to zapodam testy :D A za różnicę między Epox 8rda+ a ECS L7S7A2 :twisted: :twisted: coś innego sobie kupię może coś do MOTO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 gdzie można tego ECSa kupic?? Wiem że w Komputroniku ale gdzie jeszcze?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 amoniak jak nie dasz jutro tych testow , to ci zamorduje (nie moge sie doczekac) , najlepiej zaloz nowy topic ,zeby nikt nie przoczyl :twisted: :) :) :) : :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 ja tez juz zamowilem w komputroniku heheh LOL i tez sie nie moge doczekac :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 ja tez juz zamowilem w komputroniku heheh LOL i tez sie nie moge doczekac :) :) Chyba się już skończyły ... Nie ma ich nigdzie indziej ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Ja powiem tak: jak za taką kase to ECS'y są fajne (jeżeli trafi sie taką płyte która nie pada co 3 tygodnie, ale po 5 wymianach w końcu sie na taką trafia :) Miałem już 3 ECS'ki i nie nażekam. PS. Qmpel dziś albo jutro dostaje taką płytę z Komputroniku, więc spodziewajcie się testoof na forum "romanum" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 juz sie nie moge doczekac testów .jak bede miał tylko kase to też kupie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 ja tez juz zamowilem w komputroniku heheh LOL i tez sie nie moge doczekac :) :) Chyba się już skończyły ... Nie ma ich nigdzie indziej ?? nie wiem czy sie skonczyly byc moze ale ja mam zanjomego ktory ma sklep mkomputerowy i zamawia sprzet tylko w komputroniku i juz mi zamowil te plytke juz jutro moze bedze ja mial :) :) a nie wiem gdzie jeszce maja te plytki :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Płyta lezy zaraz za mną - jak tylko wrócę z pieskiem to zabieram się za montowanie bestii :D Uzurpator over'n'out Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...