v3ctor Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 (edytowane) Komputer jak z sygnaturki, a chłodzonko to blok EK supreme, full cover EK 8800 na grafice, chłodnica alphacool, pompka laing ddc 1t plus z topem xspc, węże alphacool 10/8 :) na kable uwagi nie zwracajcie bo buda i tak jest bez okna, a mi szczerze powiedziawszy nie chce sie ich lepiej układać ;). Co do temperatur to jeszcze do końca nie przetestowane (brak czasu), ale w idle temperatura na rdzeniach waha się pomiędzy 32-40 stopni. Mały update ;) odrobinę poprawiłem kabelki, ale myślę żeby mimo wszystko spróbować puścić je tyłem (tym razem bardziej sie przyłożę). Co do odklejenia tego asusowego chłodzenia to nie powinno być aż tak źle, nie takie rzeczy sie odklejało ;) A na razie muszę czekać na przypływ gotówki coby zakupić nową chłodnice i bloki na NB i SB. Kolejne niewielkie zmiany:) Zniknęła jedna złączka kątowa i pompka jest już bezpośrednio pod rezikiem, część kabli jest puszczona tyłem. Niestety nie mam żadnego pomysłu jak połączyć rez z chłodnicą. Edytowane 22 Maja 2008 przez asatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Poukładaj kable:P Ten wentylator na NB chyba nie potrzebny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Co do kabli to mam taki zamiar, ale blokuje mnie moje lenistwo ;) A co do wentyla na NB to niestety jest potrzebny (w planach bloki na NB i SB) :/ Grzeje sie jak cholera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Ja też mam budę bez okna, ale syfu po prostu nie zniese :lol2: Poza tym ułożenie kabli ułatwia dostęp i wogóle jest super. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 (edytowane) A nie lepiej bylo dac Lainga bezposrednio pod rezem i skorzystac z tego gwintu na dole i podpiac prosta zlaczka? EDIT: To samo z wlotem, mozna bylo od gory... Edytowane 18 Maja 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 (edytowane) A nie lepiej bylo dac Lainga bezposrednio pod rezem i skorzystac z tego gwintu na dole i podpiac prosta zlaczka? Probowałem ale te cycki do montażu pompki skutecznie to uniemożliwiły, i stąd ta złączka kątowa. A co do kabli to obiecuje popracować nad tym ;)Ale wdaje mi się, że chyba aż tak strasznie to nie jest, widziałem większy burdel u niektórych użytkowników :) Niestety kable od zasilatora uporządkuje przy zmianie zasilacza (coś z dopinanymi kablami). Obecny ma za dużo kabli a po rozłożeniu ich na tylnej ściance obudowa nie chce sie domknąć, albo nieprzyjemnie wpada w wibracje i paskudnie buczy. Edytowane 18 Maja 2008 przez asatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Co do kabli to mam taki zamiar, ale blokuje mnie moje lenistwo ;) A co do wentyla na NB to niestety jest potrzebny (w planach bloki na NB i SB) :/ Grzeje sie jak cholera.Kto zgapił ode mnie mocowanie wentyla na NB Maximusa?? :wink: Co racja to racja, NB się grzeje na maxa, jak dla mnie to podobnie jak nf680i chociaż wszyscy mówią inaczej :P Bloki na NB i SB mogą pozostać tylko w planach, bo może ci się nie udać zdjąć hitpajpów, bo glut asusowy, przynajmniej u mnie, trzyma jak cholera i nawet suszarka nie pomogła. Najlepszym sposobem chyba jest zdjęcie ich zaraz po zakupie, kiedy glut się jeszcze nie wygrzał. W każdym razie trzymam kciuki, bo ja sobie dałem już dawno z tym spokój, więc napisz jak ci się uda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPw Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Ogólnie fajnie zrobiony układ. Efekt psują kable, ale mam u siebie w budzie chwilowo podobny "burdelik" więc nie krytykuję :wink: Wyrzuć te badziewny wiejnik z Asusa na śmietnik bo i tak g@#8O daje (mam takie dwa na mofach i nie ma różnicy czy są włączone czy nie :) )... Ustaw lepiej jakąś 80 lub 92 na grafice, to przy okazji memki dostaną trochę chłodu. Ja do czasu zamontowania bloków na mostki tak sobie radzę z temp NB. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Ogólnie fajnie zrobiony układ. Efekt psują kable, ale mam u siebie w budzie chwilowo podobny "burdelik" więc nie krytykuję :wink: Wyrzuć te badziewny wiejnik z Asusa na śmietnik bo i tak g@#8O daje (mam takie dwa na mofach i nie ma różnicy czy są włączone czy nie :) )... Ustaw lepiej jakąś 80 lub 92 na grafice, to przy okazji memki dostaną trochę chłodu. Ja do czasu zamontowania bloków na mostki tak sobie radzę z temp NB. :razz: Wiatrak już jakiś czas temu wyrzuciłem. a na grafice stoi 120 i temperatury sie zdecydowanie poprawiły. A kabli bez cięcia budy poukładać się nie da, więc zostaje tak jak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...