jedras77 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Jak wsadzic waz 11.3/15.9 na zlaczkie nk14?Ostatnio pakowalem Tygon 9.5/12.7 na NK12. Najlepiej pomaczaj w Borygo, lub czyms w tym stylu (akurat z poprzednich ukladow zostalo z pol flaszki tak ze mialem pod reka) i wciskaj po woli. Dzieki temu latwiej je przepchnac do konca zlaczki, bo inaczej wepchnie sie pare mm i potem coraz trudniej sie robi... Ten wezyk to Tygon? Z innymi moze byc ciezej, do tego scianki grube, wiec sam nie wiem jak to wyjdzie. Powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 (edytowane) tygon i masterkleer a zlaczki grubasne strasznie.w czwartek kurier zrobi puk puk a jutro drugie malowanie budy imiejsce na chlodnice trzeba zrobic. Edit: + malowanie OCZa i sledzia od x-fi i od panela :P Btw. teraz mam kompa popietego na pająka i sensory termiczne od zalmana dalem w radiatory. A przy WC gdzie je umieszczacie? Edytowane 27 Maja 2008 przez valdi200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Czujniki mozesz sobie wsadzic gdzie Ci sie podoba... :D Ja mam na razie 2, 1 wszdzony w HR-09 na mosfetach, drugi mierzy temp w budzie. Jak przyjdzie inny panel z wieksza iloscia czujnikow bede sie staral jeden zabezpieczyc troche i wsadzic do reza, drugi w pamieci (sie znaczy kolo kostek wsadze w blok), pozostale 2 tak jak te obecnie. Planowalem jeszcze takie cos wkrecane w rez, ale to sredni pomysl, T-Balancer do ktorego jest przeznaczony jest dosc drogi, do tego podpinanie ich pod inny panel dla mnie nie ma sensu. Czujniki powinny byc na stale, po kalibracji, nawet zastapienie takiego samego typu czujnika (mozna powiedziec ze identycznego) bez kalibracji moze spowodowac calkowicie bledne odczyty. Te do T-Balancera bez kalibracji maja dokladnosc +/- 2C po kalibracji +/- 0.5C, natomiast nie spotkalem sie zeby jakis normalny kolorowy panel cos takiego oferowal. Ostatecznie chyba zamowie to, lub to i do tego to. Sie zobaczy i porowna do jakiegos zwyklego termometru albo sprawdzonego czujnika i bede wiedzial co to jest warte. Przy takich ustrojstwach tanio przesylka wychodzi, wiec nie strace za wiele, do tego przetestuje czujnik z panelami i zobaczymy, tylko trzeba bedzie jeszcze dane czujnikow z paneli gdzies znalezc. Jak juz to posciagam pewnie sie popisze o tym troszke na forum, glownie prawidlowosc wskazan i charakterystyka przetwazania sie dla mnie licza. Jak tam przerobki budy? Moze jakies fotki bys pokazal bo ciekaw troszki jestem jak prace ida, w sumie w temacie jest "WorkLog" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Prace ida tak ze czekam na dwie ostatnie paczki ktore mialy byc dzis i ich nie bylo:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 (edytowane) Dzis dotarla paka z thermochillem i topem do ddc. Tak sie prezentuje chlodnica z wentylami i grilem: I juz wiem jak to bedzie ulozone: Grill>wentyle>chlodnica kroćcami do tyłu. Wentyle będą wiać z zew na chlodnice, tak musze zrobic do dwa SQD i corsair hx520 dają duzo ciepla i rozgrzane powietrze dmuchałoby na chlodnice czego nie chce :) Top jak to top szkoda ze juz nie sprzedają go... Komp narazie wyglada tak: Wyciąc musze miejsce na TC oraz poprawic malowanie całości. Kupilem 3 kable sata 100cm i okazały sie za długie wiec narazie wsadzone sa te co mialem a docelowo jakies 3 identyczne UV. Czekam jeszcze na waz i i zlaczki. P.S. Ktoś chętny na 3 kable sata UV revoltec 100cm Silver/blue UV? Edytowane 4 Czerwca 2008 przez valdi200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgrzeszyłeś chłodnicą, do budy z nią!! Farba odchodzi widać w niektórych miejscach. Z tym zasilaczem a sam na niego poluje to dziury na kable pod mobo trzeba było :) (u mnie kable są za twarde i nie przechodzą pod mobasem :/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Bude tylko polozylem do foty, zeby ja przymierzyc nawet w srodku trzeba cały top rozkrecic. bedzie w srodku:) Poczytaj tekst obok obrazkow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Ladnie :) Jakos nie mialem przekonania do malowania szefa od srodka, to znaczy nie bardzo chcialem na czarno a dobranie koloru takiego jak na zewnatrz moglo by byc problematyczne... za jakies 2-3 tygodnie jak bede mial reszte nowych klockow do nowej rewizji chyba i na malowanie sie zdecyduje... Jak dojda nowe tarcze do dremla to i pod mobo sie otworki porobi, a przy okazji nie wiem czy nie przykleje pod pianke akustyczna troszki maty bitumiczniej, do tego zastanawiam sie nad poprawieniem wszystkich otworow jakie byly w niej wiercone, moze powycinam grile z tylu (choc nie ma to chyba w tej budzie duzego sensu...) I moze wreszcie uznam ze moge sie pokazac z moim ukladem :) Do tego jakies male zmiany w okablowaniu i sprzecie beda przy okazji :) u mnie problemem jest duza ilosc HDD, kolo 5 w porywach do 6 szt, tak ze wywalenie mocowan na nie nie wchodzi w gre, a szkoda, bo miejsca jak widze robi sie sporo po tym zabiegu... Czekam na dalsze fotki i postepy w wodowaniu, a juz chyba najbardziej na informacje jak sie Xthermale na TC sprawdzaja :) Jestes pewien ze kable SATA 50 cm wystarcza? jak puscisz tylem moze braknac kawaleczek. Wydaje mi sie ze ok 60 byly by optymalne, ale moze sie myle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Ale on tylko położył chłodnicę na dach żeby sobie porobić zdjęcia i żeby poczekała na resztę części. Gdzieś pisał że musi zrobić w budzie miejsce na chłodnicę ^^ Więc jeśli dobrze myślę to ten TC wyląduje w środku budy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 (edytowane) Jestes pewien ze kable SATA 50 cm wystarcza? jak puscisz tylem moze braknac kawaleczek. Wydaje mi sie ze ok 60 byly by optymalne, ale moze sie myle... Teraz sa tam 50Cm i pasuja idealnie i nie placza sie nadmiar tak jakby to bylo z 100cm. Thermochill bedzie pod sufitem umieszczony! ;) Edytowane 4 Czerwca 2008 przez valdi200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Tutaj też ThermoChill x 2 w pustej jeszcze budzie. Sorry za off. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Tutaj też ThermoChill x 2 w pustej jeszcze budzie.ale autor nie ma tc grilla przecież ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 ale autor nie ma tc grilla przecież ;) Nie kumam tego zdania. Mam grill na TC A fotki fajne te wyzej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 wodujesz dwa kompy lian li i chiefteca >>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 (edytowane) Valdi on ma grille Tc a Ty masz na Tc kumasz?:D Edytowane 4 Czerwca 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 wodujesz dwa kompy lian li i chiefteca >>?Nie. Lial Li ktos wrzucil poglądowo tylko fote. Swoja droga jakos nie bardzo sa w srodku te budki lian li Valdi on ma grille Tc a Ty masz na Tc kumasz? :D powiedzmy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Arniemu chyba chodzi oto że Ty masz grile od Maniakalnego na Tc,a te z fotki to grille Tc tak samo jak chłodnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Aha juz rozumiem :E A gdzie te TC mozna zobaczyc? tak z ciekawosci bym zobaczyl ile kosztują, 2 czy 3 razy wiecej niz od maniaka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 W Polsce to jedynie na zamówienie bo cena w stosunku do tego co otrzymujemy to trochę zbyt wysoka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 (edytowane) 84 pln w przeliczeniu widzialem ale maniaka lepszy :) W tym tygodniu bedą mam nadzieje ostatnie paczki. Planuje tak poukladać układ laing>SB>nb>gpu>cpu>TC>rez. lub gpu zamienie z cpu ale to juz chyba nie ma różnicy. Będzie chyba dobrze jak myślicie? Może będe miał bloczki na moje DFI na mosfety. Byłby ktoś chętny na takie? Stay tuned... Edytowane 9 Czerwca 2008 przez valdi200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Wkoncu cos sie ruszy :) Wąż tygon 13/16 i zlaczki dotarły. W miedzyczasie odkupiłem od gregora (thx) bwa122 która pójdzie na front. W weekend tne bude i dokończe wkońcu malowanie a potem składanko. Jutro zrobie schemat podłaczenia węzy i obiegu powietrza w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 W Polsce to jedynie na zamówienieGdzie? Gadalem z coolingami o tym i jeszcze o Preformance shroud i powiedzieli mi ze jak "zarobia na chlodnicach" to dopiero cos beda sciagac :) Ale juz po problemie, bo ten od Maniakalnego jest na prawde fajny. Valdi - czekam na fotki z zamontowanym TC i prowadzeniem wezy w budzie (sam mam dylemat jak to puscic przy grubszych wezach, na razie z 8/11.2 ujdzie, bo fajnie sie zawijaja, z grubszymi bedzie gorzej i na pewno ich tak nie puszcze...). Ja na razie z okazji przeprowadzki mam rozebranego kompa z WC (przy okazji chcialem zrobic malowanie budy i kilka malych przerobek), tak ze jak tylko skoncze sie wreszcie przeprowadzac pewnie jakis maly update bedzie i moze wreszcie dam swoj kibel do galerii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 czemu grybych nie puscisz tak samo jak cienszych? Zobacz rewizje Malika...jakich węży by nie mial to ułożone tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Składanie WCeta sie ciagnie przez prace i inne problemiki... Komp: Będzie tak: TC PA 120.3 na górze kroćcami w strone zasilacza, bwa122 na froncie kroćcami raczej w dół. Jak optymalnie ułożyć wąż? A teraz kilka porównań... Dawid z goliatem :D Tygon vs Tygon: Highflow vs Highflow: I panel zalmana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Ale to TC fajnie wygląda przy tej 2x120 ;pp Widać że kolos ;p Czekam z niecierpliwością na cały układzik ;p Pozdro ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Trochę nie widzę sensu pchania dodatkowej chłodnicy, ale twoja sprawa jak masz za dużo miejsca ;] Jak sprawuje się panel Zalmana?? Zastanawiam się nad nim lub Kaze Masterem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Panel robi co ma robic :] Tez sie zastanawialem nad kaze a jednak dałem szanse zalmanowi. Puki co nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Prace mają się ku końcowi. Dziś zrobilem miejsce na chlodniczke wkoncu. Jutro ostatnie malowanie i poprawki a w piatek składam wszystko do kupy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zapowiada sie bardzo fajne WC. Czekam na koncowy efekt z duza iloscia fotek :] PS. moze w koncu kiedys swoje Wc tez skoncze :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Pomalowane lecz fotek nie miałem czym zrobić. Jutro zabieram się za składanie :) Thermochill bedzie sie trzymał na zwyklych srubkach takie jak np do zasilacza czy mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...