kądziel Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Wszystko zależy od gwintów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 (edytowane) Na takich calkiem zwyklych nie bedzie. Daj go przez podkladke TC na tych oryginalnych pod dachem, a na wiatraczki dobierz jakies inne. Ja mialem z tym problem, ale wykopalem gdzies moze ze 30 srubek ok 10mm dlugosci z nieco innym gwintem niz normalne M3 (idealnie pasuja do TC, troszke mocniej sie je wkreca, ale trzymaja dobrze), mialem w pudelku ze srubkami do kompa, ale nie mam pojecia skad pochodza (znajomy mi kiedys odsypal z pol pudelka po AC Freezer 4). czemu grybych nie puscisz tak samo jak cienszych? Zobacz rewizje Malika...jakich węży by nie mial to ułożone tak samo.Uwierz mi nie da sie u mnie. Mam je puszczone strasznie pod katem bo za duzo rupieci w obudowie i inaczej sie nie dalo... Ledwo 8/11.2 dalo sie tak powyginac, 9.5/12.7 nie ma szans tak puscic, sprawdzalem kilka razy. Jedyne rozwiazanie to kilka zmian wewnatrz budy i reorganizacja calego WC, ale to dopiero za tydzien albo 2, moze jeszcze jakies inne klocki sie pojawia i troszki sprzetu sie wymieni, bo planuje juz to od dawna, tylko czasu brak... Edytowane 27 Czerwca 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 (edytowane) Hej Myslalem ze dzis zdarze jednak dlugo czasu zeszlo i komp narazie jeszcez w rozsypce. Zalałem uklad czy wszystko jest szczelne i na szczescie git:) Grube weze jednak sie trudno bardzo ukladaja i bede musial powalczyc, Konfig juz znacie. Litr Fesera wlany i jest tylko pol reza wiec te dwa litry co kupilem to nie przesada :] Edytowane 27 Czerwca 2008 przez valdi200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 A kiedy to przykrecisz wszystko ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zapowiada się całkiem fajnie czekam na koniec prac. Jedak w mojej opinii przesadziłeś trochę z grubością węży :/ Wyszły takie tłuściochy aż za bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Dzis chce poskładać już wszystko tak jak ma być, mam nadzieje ze zdąrzymy z kumplem. Węże mają takie być i cienkich sobie nie wyobrażam. Wieczorem update:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Jak będziesz składać weż usuń tą gąbke z pod lainga. Niech on wisi na rezie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Jak będziesz składać weż usuń tą gąbke z pod lainga. Niech on wisi na rezie.Ale wtedy zabezpiecz chociaż opaskami, strzeżonego Pan Bóg strzeże ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Za duzo bylo babrania i kombinowania z polaczeniem gbu>nb a teraz meczyk wiec z rana skoncze dopiero:? dlaczego laing nie na gabce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Drgania dlatego. Niech zawiśnie w powietrzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) bardzo ladnie sie to zapowiada :) sam nie moge sie doczekac, az bede mial czas na zlozenie swojego set.... Edytowane 1 Lipca 2008 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 (edytowane) Na początek chę podziękować wszystkim tym ktorzy mi w jakikolwiek sposób pomogli i doradzili co z czym się je:) Pozdro dla WAS:) Po drugie do tych ktorzy się wachają czy bawić się w WC. WARTO!!! Układ złożony zalany i odpowietrzony. Klocki & układ wezy: Laing+oclabs>bwa122>mcw30 na SB>mcw30 na NB>Thermochill PA120.3>AquagraFX G92>Apogee GTX>EK Multitop res 250>Laing Węże miały być poprawadzone inaczej ale nie złaczek kątowychto bylo niewykonalne wiec jest tak jak jest. Nic mądrzejszego nie wymyśliłem Czas na kilka fotek... Układ na sucho: Thermochill dosc duzo zajmuje miejsca: Grill od Maniakalnego: Fesera zostało tyle: Tył budy: Czego oczy nie widzą... Tak było przed wodowaniem: A tak jest po :) Temperaturki: Cpu Idle/stress 32/44 na rdzeniach. proc E8400 GPU:idle/stress: 37/44*C NB 55*C na AC, Z bloczkiem 39*C Wentyle wszystkie na minimum i jet cichutko. Pompki nie słychac wogole. Edytowane 3 Lipca 2008 przez valdi200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 REWELACJA !!! wyszlo pieknie. Jedynie pomalowalbym jeszcze ocz cooler zeby swoim bling bling style nie rzucal sie tak w oczy :) Gratki Valdi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Fajnie zrobiłeś, brawo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 ten kolor wygląda kozacko :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Bardzo dziwny układ węzy tyle powiem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Te czerwone pentagramy fee :P weź je stamtąd. Zbyt grubo :) A tak to dobra robota :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Grubo = fajnie. Fajniej = pompka> blok cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Fajniej = pompka> blok cpuale czy aby napewno?....jest duza roznica co pierwsze jest chlodzone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Mętny ten kolor. Pentagramy w mojej opinii wieś. Może daj jakies UV diody czy cos bo w takim świetle kolor chyba nie wygląda najlepiej. Jak się sprawdzają te 'wyciszające" kieszenie na dyski ponieważ krążą rożne opinie. Nie wystarczyła by chłodnica 3x12cm bo ta na froncie chyba podgrzewa powietrze wewnątrz obudowy. + dobry wymiar węzy + ciekawe zamaskowanie zielonej karty + kolor budy = kolor zasilacza ładnie to z tyłu wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Osobiscie spodziewałem się zajebistego wc po fotkach wcześniejszych jednak w moim mniemaniu popsułeś układ węży ;] zaraz dam ci fotke jak to powinno wygladac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 kądziel czytałes co napisałem? nie dało sie inaczej dać węży. chciałem gpu>nb ale za mało tam miejsca i tego tygona tam nie wcisne :/ Thx za krytyke i dobre słowa:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Waz wyglada znajomo ;). wiekszymi lukami zdecydowanie latwiej go ogarnac, mi sie uklad podoba :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Odczyt temp. Realtemp (coretemp ma złe tjmax dla E8x00) Idle 36 Stress 45 Temp w pokoju blisko 30*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 (edytowane) Wyszło całkiem ładnie :] Kolorek też fajny taki krwisty ^^ Fakt grubość węży popsuła ładne ułożenia, a szkoda. Mógłbyś napisać jak Xthermale na PA sobie radzą?? Myślę czy wziąć XT czy S-Flexa :/ Edytowane 2 Lipca 2008 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Myślę czy jest wziąć czy S-Flexa :/?? jakos nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi... Ja mam akurat na moim TC mam S-Flexy 1200 i tak szczerze powiedziawszy srednio jestem zadowolony... Szumia i jakos tak bez rewelacji to dziala, bardzo je skrecac trzeba i w sumie efekt tego wszystkiego raczej sredni. Mam tez gdzies luzem jednego Xthermalka i pracowal fajnie, tylko jak to sie mialo do wydajnosci nie wiem, bo tylko na chwile go przymierzylem coby obsluchac. Jesli by sie okazalo ze jednak fajnie sobie daja rade to moze i ja sie skusze i dokupie jeszcze 2 szt :) Valdi te temp co podales wyzej przy jakich ustawieniach tych Xthermalkow? Na ile V i ile RPM? W panel je wpinales? No i oczywiscie jak sprawa glosnosci stoi? Nie szumi nic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Xthemale na prawie minimum sa ustawione i jest cicho.Podpięte pod panel. Na 12V powietrze jednak szumi przez chlodnice znacznie. Ale nie po to zaklada sie TC zeby wentyle halasowały :P Temp w idle na standardowym napięciu. Niedługo sie pobawie w kręcenie tego procka bo taki zestawik nie moze sie marnować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Fajny układzik i ta krwista czerwień + pentagramy :] Mniam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Jak chcecie porównywać wentylatory to nie bierzcie pod uwagę tylko obrotów ale też przepływ powietrza bo to on będzie tworzył główny hałas przy obrotach rządku 1k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Valdi a czemu nie dałes węży tak jak na wcześniejszych fotkach zrobiłeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...