valdi200 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 bo wąż sie zbyt zaginał i niestety nie dało rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Jak chcecie porównywać wentylatory to nie bierzcie pod uwagę tylko obrotów ale też przepływ powietrza bo to on będzie tworzył główny hałas przy obrotach rządku 1kHeh, wlasnie dla tego pytalem jak sie to na Xthermalach sprawuje. Maja nieco mniejszy przeplyw powietrza niz S-Flexy, do tego charakterystyke rpm/CFM tez pewnie inna. Szkoda ze nikt w przypadku testow, lub nawet producenci nie publikuja gdzies czegos takiego... S-Flexy juz przy 900rpm wytwarzaja nieco nieprzyjemny szum na TC, sprobuje jeszcze jakos inaczej je zamocowac i dokladniej wyregulowac z panelu, moze da sie uzyskac jakis kompromis wydajonsci i ciszy. Szkoda tylko ze AKASA All-In-One nie ma plynnej regulacji... Valdi jak to wyglada w przypadku tego zalmana? Da sie w miare plynnie regulowac rpm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Szum zawsze będzie przy większym przepływie tak jak jest przy założeniu grilla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Tak da sie regulować, w połowie miesiąca będe może juz miał scythe kaze master bo jeden regulator nie styka przy takiej ilości wentyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 To kup rozgałęźniki 1x3pin na 2x3pin ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 jeden regulator nie styka przy takiej ilości wentyli.Kup odpowiednie wtyczki i troszki kabla i sobie polutuj:) Ja zwykle acutake lacze ze soba molexami i jedna wtyczke 3 pin w regulator, do wentyli nie dajacych sie tak polaczyc lutuje kabelki. Zreszta po co Ci regulator dajacy po 15-18W na kanal? Do jednego wentylka, ktory max 3W zje, albo i z 1,2W - pewnie wiecej Xthermal nie lyka. Daj wszystkie 3 wentylki z TC w 1 kanal a 2 wywiewajace z budy z tylu w drugi i po zabawie :) Pewnie jeszcze Ci zostanie i do tego nie trzeba sie bawic w regulowanie 3 wentyli na chlodnicy z osobna... Do pompki 10W tez by dal rade, ale lainga w wersji plus bym juz nie ryzykowal, niby 18W, ale przy rozruchu przez chwile ze 3-5 razy tyle lyknie wiec moze byc slabo... Mi akasa All-In-One, ktora ma 2 kanaly ok 18W reguluje 3x S-Flex na TC i 4x Xilence na BI GTX 480, jak widac do tego wystarcza 2 kanaly a nie 7 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Valdi200 już dawno nie widziałem takiego ładnego WC z PL. Kawał dobrej roboty. Ode mnie 10/10 Wszystko ładnie rozłożone, połączone, wykonane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) Pawer14 thx Btw...normalne ze rez tak sie poci? Edytowane 13 Lipca 2008 przez valdi200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 To normalne jesli chodzi o rezik wiec nie masz sie co przejmowac :) Natomiast co do ostatnich zdjec - "unormuj" kolorystke - bialy wentyl, niebieski ocz, czerwony plyn ... taki troszke mix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Powinni robic OCZ w dwoch jeszcze conajmniej kolorach do wyboru... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) Albo z wersją bez diodek :] Valadi takie pytanie co do reza, czy twój Laing tak samo mocno wyrzuca wodę do góry jak to mam miejsce w O-Tanku?? Chodzi mi o to czy robi fontannę :P Edytowane 13 Lipca 2008 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Nie bo wlot w ek'u jest z boku i nie robi się fontanna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) W rezie jest spokojnie bardzo :) W sumie mozna wymienic standardowe wentyle... http://www.cooling.pl/silentiumpc-zephyr-6...ukt,550798.html or http://www.cooling.pl/qoltec-chillfan-6010...odukt,1918.html Edytowane 13 Lipca 2008 przez valdi200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Ja zamalowałem markerem czarnym i też było zgłowy. A jak chciałem świecidełka to rozpuszczalnik w rękę trochę waciku i markier schodzi i świeci jak świeciło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denek Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 wszystko ok, ale czy tak ciężko zmniejszyć zdjęcia? Co z tego, że na forum działa skrypt, jak samo wczytanie tego trwa dość długo, nawet przy bardzo szybkim łaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Mieszał ktoś czarnego fesera z innym kolorem? Uklad mam zalany czerwonym. Dokupilem butle czarnego po wycieku jednak to co zostalo z czerwonego wystarczylo. I tak sie zastanawiam czy tego nie pomieszac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 poczytaj dokladnie instrukcjie fasera, jest tak zapisek NIE MIESZAC ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Napisane jest a ludzie i tak mieszają :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Mieszał ktoś czarnego fesera z innym kolorem? Uklad mam zalany czerwonym. Dokupilem butle czarnego po wycieku jednak to co zostalo z czerwonego wystarczylo. I tak sie zastanawiam czy tego nie pomieszac. ja bym sie bał, a co jak wybuchnie?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Ja mieszalem czarnego ale z niebieskim. Wg mnie szkoda zachodu... czarny jest tak ciemny ze nawet przy bardzo mocnym oswietleniu i tak jest czarny a mial byc BLUE. wiec z twojego czerwonego prawdopodobnie nic nie zostanie =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Przygotowanie do rev.2 w miedzyczasie wymienilem wszystkie złaczki na DD NK14. I nic w ukladzie nie zmienialem Teraz kupilem od Malika top na DDC Koolance, drugą DDC tygona 16mm i ek 250 . Czekam na paczki... Podlaczone wszystko mam jak na fotach i teraz pytanie! Jak najlepiej podlaczyc drugi układ? Dwie chlodnice juz mam tc 120.3 i bwa 122. Myślałem zeby na grafe dać bwa122 a na reszte czyli cpu,nb,sb tc. Dobry pomysł? Jakies propozycje? Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 (edytowane) Moim zdaniem daj odwrotnie. Tc 120.3 na grafy a resztę tj. mobo i cpu spokojnie na 120.2. spójrz na mój kibelek. Też się obawiałem o tempy w układzie mobo i rzuciłem to na 120.2 teraz wiem, że obawy były niepotrzebne. Grafa bardziej się grzeje i mój Tc 120.2 jest nieco ciepły, ale ten od mobo Tc 120.3 chłodny, że aż miło. Jak będę robił modyfikacje lub zmieniał płyn na pewno przełączę chłodnice między układami. <_< Edytowane 29 Grudnia 2008 przez Melampus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Po co na jedną grafikę dawać Tc?Imho tak jak mówiłeś Valdi będzie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Po co na jedną grafikę dawać Tc?Imho tak jak mówiłeś Valdi będzie dobrze.Dokladnie. 8800GTS to nie 9800GX2 zreszta... Ja mam chwilowo 9800GTX+ z blokiem fullcover koolance (zmodowanym na hiflow :) ), NB, SB, 2xMOFY na TC PA120.3 do tego MCRES i DDC ze zmodowanym topem Watercoola. CPU D-Tek v1 z dysza na BI GTX 480 i do tego O-Tank 250 i D5 :) Daje przez kilka godzin rade passive :) choc zwykle na TC chodza Xthermale, na BIX akasa Ultra Quiet Smokey black, tak mniej wiecej wszystko na 600rpm Ewentualnie daj na CPU BWA 122, a na grafe i reszte TC, bierz pod uwage jeszcze opory blokow, ja mam wszystko na NK12 DD hi flow i staralem sie polaczyc uklad tak zeby bloczek CPU mial jak najlepszy flow, mostki na MCW30 i mofy na EK 3A nie potrzebuja go tak bardzo, zreszta opory male stawiaja dosc, za to blok GPU po modzie topu, a raczej zrobieniu nowego znacznie sie poprawil i po takim rozbiciu ukladu flow tez znacznie wzrosl :) Do tego wez jeszcze pod uwage rozmieszcze nie klockow, coby nie wyszedl Ci pajak straszny z wezy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 (edytowane) http://www.specialtech.co.uk/spshop/custom...me.php?cat=1112 clearflex czy masterkleer? Stacker STC-T01 from Malik Zlączki skrecane Feser na wąż 1/2 " from jaro79 Laing 1t (allegro)+ Top Kolance from Malik Ek 250 i Apogee GTX CU Copper from Duniek Edytowane 28 Czerwca 2009 przez valdi200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Mam nadzieje ze bedzie sluzyl dobrze :) ... stacker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 (edytowane) ClearFlex60 1/2" zamówione 4m. Pod koniec lipca bede mial u siebie więc małe zakupy w coolingu i zacznie się coś dziać. Malik - buda wypas:) Mam nadzieje ze uda mi sie ladnie ułożyc dual loop BTX :) Edytowane 30 Czerwca 2009 przez valdi200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Przymiarka nowych holderow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Ładnie, ładnie :wink: a moje holderki gdzieś zaginęły..... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Bardzo ładnie ci to wszystko wychodzi. Jaki mały zakup w cooling :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...