Skocz do zawartości
valdi200

Lc By Valdi200

Rekomendowane odpowiedzi

Jak chcecie porównywać wentylatory to nie bierzcie pod uwagę tylko obrotów ale też przepływ powietrza bo to on będzie tworzył główny hałas przy obrotach rządku 1k

Heh, wlasnie dla tego pytalem jak sie to na Xthermalach sprawuje. Maja nieco mniejszy przeplyw powietrza niz S-Flexy, do tego charakterystyke rpm/CFM tez pewnie inna. Szkoda ze nikt w przypadku testow, lub nawet producenci nie publikuja gdzies czegos takiego...

S-Flexy juz przy 900rpm wytwarzaja nieco nieprzyjemny szum na TC, sprobuje jeszcze jakos inaczej je zamocowac i dokladniej wyregulowac z panelu, moze da sie uzyskac jakis kompromis wydajonsci i ciszy. Szkoda tylko ze AKASA All-In-One nie ma plynnej regulacji...

Valdi jak to wyglada w przypadku tego zalmana? Da sie w miare plynnie regulowac rpm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeden regulator nie styka przy takiej ilości wentyli.

Kup odpowiednie wtyczki i troszki kabla i sobie polutuj:)

Ja zwykle acutake lacze ze soba molexami i jedna wtyczke 3 pin w regulator, do wentyli nie dajacych sie tak polaczyc lutuje kabelki.

Zreszta po co Ci regulator dajacy po 15-18W na kanal? Do jednego wentylka, ktory max 3W zje, albo i z 1,2W - pewnie wiecej Xthermal nie lyka. Daj wszystkie 3 wentylki z TC w 1 kanal a 2 wywiewajace z budy z tylu w drugi i po zabawie :) Pewnie jeszcze Ci zostanie i do tego nie trzeba sie bawic w regulowanie 3 wentyli na chlodnicy z osobna...

Do pompki 10W tez by dal rade, ale lainga w wersji plus bym juz nie ryzykowal, niby 18W, ale przy rozruchu przez chwile ze 3-5 razy tyle lyknie wiec moze byc slabo...

Mi akasa All-In-One, ktora ma 2 kanaly ok 18W reguluje 3x S-Flex na TC i 4x Xilence na BI GTX 480, jak widac do tego wystarcza 2 kanaly a nie 7 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo z wersją bez diodek :] Valadi takie pytanie co do reza, czy twój Laing tak samo mocno wyrzuca wodę do góry jak to mam miejsce w O-Tanku?? Chodzi mi o to czy robi fontannę :P

Edytowane przez Borys-Tech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W rezie jest spokojnie bardzo :)

W sumie mozna wymienic standardowe wentyle...

http://www.cooling.pl/silentiumpc-zephyr-6...ukt,550798.html

or

http://www.cooling.pl/qoltec-chillfan-6010...odukt,1918.html

Edytowane przez valdi200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszał ktoś czarnego fesera z innym kolorem?

Uklad mam zalany czerwonym. Dokupilem butle czarnego po wycieku jednak to co zostalo z czerwonego wystarczylo.

I tak sie zastanawiam czy tego nie pomieszac.

ja bym sie bał, a co jak wybuchnie?? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mieszalem czarnego ale z niebieskim. Wg mnie szkoda zachodu... czarny jest tak ciemny ze nawet przy bardzo mocnym oswietleniu i tak jest czarny a mial byc BLUE. wiec z twojego czerwonego prawdopodobnie nic nie zostanie =]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przygotowanie do rev.2

w miedzyczasie wymienilem wszystkie złaczki na DD NK14. I nic w ukladzie nie zmienialem

Teraz kupilem od Malika top na DDC Koolance, drugą DDC tygona 16mm i ek 250 .

Czekam na paczki...

Podlaczone wszystko mam jak na fotach i teraz pytanie!

Jak najlepiej podlaczyc drugi układ?

Dwie chlodnice juz mam tc 120.3 i bwa 122.

Myślałem zeby na grafe dać bwa122 a na reszte czyli cpu,nb,sb tc.

Dobry pomysł? Jakies propozycje?

Pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem daj odwrotnie. Tc 120.3 na grafy a resztę tj. mobo i cpu spokojnie na 120.2.

spójrz na mój kibelek. Też się obawiałem o tempy w układzie mobo i rzuciłem to na 120.2 teraz wiem, że obawy były niepotrzebne. Grafa bardziej się grzeje i mój Tc 120.2 jest nieco ciepły, ale ten od mobo Tc 120.3 chłodny, że aż miło. Jak będę robił modyfikacje lub zmieniał płyn na pewno przełączę chłodnice między układami. <_<

Edytowane przez Melampus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co na jedną grafikę dawać Tc?Imho tak jak mówiłeś Valdi będzie dobrze.

Dokladnie.

8800GTS to nie 9800GX2 zreszta...

Ja mam chwilowo 9800GTX+ z blokiem fullcover koolance (zmodowanym na hiflow :) ), NB, SB, 2xMOFY na TC PA120.3 do tego MCRES i DDC ze zmodowanym topem Watercoola.

CPU D-Tek v1 z dysza na BI GTX 480 i do tego O-Tank 250 i D5 :)

Daje przez kilka godzin rade passive :) choc zwykle na TC chodza Xthermale, na BIX akasa Ultra Quiet Smokey black, tak mniej wiecej wszystko na 600rpm

Ewentualnie daj na CPU BWA 122, a na grafe i reszte TC, bierz pod uwage jeszcze opory blokow, ja mam wszystko na NK12 DD hi flow i staralem sie polaczyc uklad tak zeby bloczek CPU mial jak najlepszy flow, mostki na MCW30 i mofy na EK 3A nie potrzebuja go tak bardzo, zreszta opory male stawiaja dosc, za to blok GPU po modzie topu, a raczej zrobieniu nowego znacznie sie poprawil i po takim rozbiciu ukladu flow tez znacznie wzrosl :)

Do tego wez jeszcze pod uwage rozmieszcze nie klockow, coby nie wyszedl Ci pajak straszny z wezy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.specialtech.co.uk/spshop/custom...me.php?cat=1112

clearflex czy masterkleer?

Stacker STC-T01 from Malik

Dołączona grafika

Zlączki skrecane Feser na wąż 1/2 " from jaro79

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Laing 1t (allegro)+ Top Kolance from Malik

Dołączona grafika

Ek 250 i Apogee GTX CU Copper from Duniek

Dołączona grafika

Edytowane przez valdi200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ClearFlex60 1/2" zamówione 4m.

Pod koniec lipca bede mial u siebie więc małe zakupy w coolingu i zacznie się coś dziać.

Malik - buda wypas:) Mam nadzieje ze uda mi sie ladnie ułożyc dual loop BTX :)

Edytowane przez valdi200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi