Skocz do zawartości
Mathiu

Zmiana Ip Na Już Istniejące W Internecie

Rekomendowane odpowiedzi

Sorki za "dużo" mówiący temat, ale nie potrafiłem jakoś w skrócie opisać mojego problemu.

Chodzi o taki myk. Chciałbym, żeby mój kumpel (nie połączony żadną siecią ze mną, w ogóle inny provider), przez jakiś czas w ciągu dnia (czy raczej nocy) wysyłał (a dokładniej jego przeglądarka) dokładnie takie same informacje jak moja przeglądarka - przede wszystkim taki sam adres IP, a ponadto inne informacje, które przeglądarka wysyła podczas połączenia ze stroną, czyli m.in. rodzaj i wersja przeglądarki, system operacyjny itd. Generalnie chodzi o to, żeby dana strona nie zorientowała się, że wchodzą na nią dwa różne komputery, tylko żeby "myślała", że to jeden i ten sam.

Jakieś koncepcje jak to zrobić i czy w ogóle jest to w pełni wykonalne? No bo teoretycznie w Internecie nie może być jednocześnie dwóch komputerów o tym samym adresie IP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest wykonalne, przegladarka nie wysyla adresu IP. Poczytaj dokladnie o sieci/protokolach itp...

Chyba ze zostawisz kompa wlaczonego, i postawisz proxy/vpn itp.. Z tym ze musisz miec zew IP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest wykonalne, przegladarka nie wysyla adresu IP. Poczytaj dokladnie o sieci/protokolach itp...

Chyba ze zostawisz kompa wlaczonego, i postawisz proxy/vpn itp.. Z tym ze musisz miec zew IP.

No z włączonym kompem nie ma żadnego problemu. Problemem jest właśnie brak zew. IP. Ale gdybym takowy posiadał, to jest taka możliwość? Właśnie myślałem o postawieniu proxy...

Edit: A w sumie... zew. IP jest w tym przypadku potrzebne tylko do podłączenia się kumpla do mnie. Czy hamachi nie załatwi tej sprawy? Połączyć się hamachi i zrobić udostępnianie WinGate'm dla połączenia hamachi? Ptanie tylko czy osiągnę zamierzany efekt?

Edytowane przez Mathiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi