Mathiu Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Sorki za "dużo" mówiący temat, ale nie potrafiłem jakoś w skrócie opisać mojego problemu. Chodzi o taki myk. Chciałbym, żeby mój kumpel (nie połączony żadną siecią ze mną, w ogóle inny provider), przez jakiś czas w ciągu dnia (czy raczej nocy) wysyłał (a dokładniej jego przeglądarka) dokładnie takie same informacje jak moja przeglądarka - przede wszystkim taki sam adres IP, a ponadto inne informacje, które przeglądarka wysyła podczas połączenia ze stroną, czyli m.in. rodzaj i wersja przeglądarki, system operacyjny itd. Generalnie chodzi o to, żeby dana strona nie zorientowała się, że wchodzą na nią dwa różne komputery, tylko żeby "myślała", że to jeden i ten sam. Jakieś koncepcje jak to zrobić i czy w ogóle jest to w pełni wykonalne? No bo teoretycznie w Internecie nie może być jednocześnie dwóch komputerów o tym samym adresie IP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Nie jest wykonalne, przegladarka nie wysyla adresu IP. Poczytaj dokladnie o sieci/protokolach itp... Chyba ze zostawisz kompa wlaczonego, i postawisz proxy/vpn itp.. Z tym ze musisz miec zew IP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mathiu Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 (edytowane) Nie jest wykonalne, przegladarka nie wysyla adresu IP. Poczytaj dokladnie o sieci/protokolach itp... Chyba ze zostawisz kompa wlaczonego, i postawisz proxy/vpn itp.. Z tym ze musisz miec zew IP. No z włączonym kompem nie ma żadnego problemu. Problemem jest właśnie brak zew. IP. Ale gdybym takowy posiadał, to jest taka możliwość? Właśnie myślałem o postawieniu proxy... Edit: A w sumie... zew. IP jest w tym przypadku potrzebne tylko do podłączenia się kumpla do mnie. Czy hamachi nie załatwi tej sprawy? Połączyć się hamachi i zrobić udostępnianie WinGate'm dla połączenia hamachi? Ptanie tylko czy osiągnę zamierzany efekt? Edytowane 19 Maja 2008 przez Mathiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Jasne Hamachi w zupelnosci wystarcza. Testowalem to juz i dziala bez problemow. VNC i Hamachi i bawi sie twoim kompem. Tylko nie placz potem jak ci cos nakopie w komputerze;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...