farmer564 Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Tak jak w temacie i opisie :] Jakie polecacie mi płyty główne pod athlona x2 5200+ ? Stosunkowo żeby były niedorgie ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 to zalezy na czym ma byc ? nforce czy amd ? jak nforce to jest dfi infity na nf570. a na amd jest abit ax78, gigbabyte na amd 770 DS (test na pccentre) imo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 MSI K9A2 CF-F (http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Microstar/Socket_AM2/bez_grafiki/Microstar_K9A2_CF_F/pelny,id,49121/) Wbrew komentarzom jest to bardzo dobra płyta. Mojego BE-2350 prowadzi stabilnie do 2,9Ghz przy podbiciu napięcia zaledwie o 0.1V. Kolejna rzecz to pamięci: tutaj należy zrzucić winę na producentów pamięci, którzy się lenią zamiast ustawić porządne DIV'y (używane na platformach AM2) w SPD. Moje Geile Black Dragon chodzą bardzo dobrze, synchronicznie do HT, ale na niskich timingach (3-3-3-7 bodaj). Kolejna propozycja to Abit AX78, oraz Abit A8N (chyba tak) - dwie bardzo solidne i wydajne płyty. Możesz też poszukać na allegro ASUS'a Crosshair nF 590i, ale wątpię żebyś go dostał za ~300zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmer564 Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 to zalezy na czym ma byc ? nforce czy amd ? jak nforce to jest dfi infity na nf570. a na amd jest abit ax78, gigbabyte na amd 770 DS (test na pccentre) imo. 5200+ albo 4800+ AMD :) Nie jestem za bardzo obeznany w swiecie komputerow (jest ponadprzecietnie obeznany :D ) Czym si ruzni amd od nforce jesli mozna wiedziec ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Szukaj czegoś na 770, bo to naprawdę dobre chipset'y są ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 5200+ albo 4800+ AMD :) Nie jestem za bardzo obeznany w swiecie komputerow (jest ponadprzecietnie obeznany :D ) Czym si ruzni amd od nforce jesli mozna wiedziec ? Skoro nie jesteś pewien nawet jakie CPU to napisz w miarę dokładnie do czego ma służyć komputer (w tym jaki system operacyjny,jakie programy) oraz jakie podzespoły już posiadasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmer564 Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 (edytowane) Nie wiedziałem ,bo jeszcze trwała licytacja tego procka ,ale przegrałem ;( I dlatego będę mial x2 4800+ :) A komp do czego ma służyć ,do grania :D A system to napewno xp 32 bity :] Edytowane 19 Maja 2008 przez farmer564 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Nie wiedziałem ,bo jeszcze trwała licytacja tego procka ,ale przegrałem ;( I dlatego będę mial x2 4800+ :) A komp do czego ma służyć ,do grania :D A system to napewno xp 32 bity :]Skoro do grania (zakładam że w wymagające czegoś więcej niż integry gry 3D) i system XP to może jeszcze napisz jaką kartę graficzną planujesz włożyć do płyty i jaka jest ulubiona gra-gry (o ile tylko jedną kartę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmer564 Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 (edytowane) Karta 9600GT z inno3d ,a jak uda mi sie wylicytoać to 8800GT z galaxy :) Ale pewnie będę kupował tą karte http://www.apollo.pl/store/show_detail/42362 =) I jeszcze jedna ważna kwestia : Bo napiecie wejsciowe w stanach jest 110 v a w poslce 220 ,czy ten zasilacz przestawi sie na to i będzie działał na kompie ;d ? Edit: Zasilacz z OCZ 500w:] Edytowane 19 Maja 2008 przez farmer564 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Polecam ABIT AX78 AM2+, dobre chłodzenie, dobre o/c, przyszłościowa podstawka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 ... I jeszcze jedna ważna kwestia : Bo napiecie wejsciowe w stanach jest 110 v a w poslce 220 ,czy ten zasilacz przestawi sie na to i będzie działał na kompie ;d ? Edit: Zasilacz z OCZ 500w:] Jeśli chodzi o zasilacz OCZ StealthXStream OCZ500SXS 500W to się przestawi (jeśli jakiś inny to na tabliczce ma zakres napięć) Gorzej z przewodem łączącym zasilacz z gniazdkiem bo taki przewód trzeba wymienić (chyba że to wersja z pasującym przewodem w komplecie) lub zastosować przejściówkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmer564 Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 (edytowane) No to właśnie ten :) A mozesz mi dać linka do takiej przejściówki :) ? dokładnie rto ten zasilacz : http://cgi.ebay.com/OCZ-StealthXStream-500W-Active-PFC-Power-Supply_W0QQitemZ280208690852QQihZ018QQcategoryZ42021QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItemQQ_trksidZp1638Q2em118Q2el1247 Edytowane 20 Maja 2008 przez farmer564 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Przejściówki można kupić na allegro. http://www.allegro.pl/46707_przejsciowki.h...p;change_view=1 Jednak przy relatywnie wysokiej cenie wysyłki w stosunku do ceny przewodu do zasilacza lepiej kupić porządny przewód do zasilacza zamiast przejściówki. http://zenfist.pl/zasilacze-komputerowe-c-...t=4a&page=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 A co powiecie na to: http://www.apollo.pl/store/show_detail/26882 Osobiście owałbym tego Asusa niż Abita AX78, ale jak się okaże gorsza to nie ma sensu brać Abita, choć z gwarą różnie bywa no i Asus, jakoś lepiej mi się kojarzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...