RazorBMW Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 (edytowane) Witam :smile2: Obecnie używam K-Lite Mega Codec Pack, Real Alternative, QT alternative i XP Codec pack :unsure: Ale chciałem sobie Prison Break'a obejrzeć [format to XVID], a tu... obraz mi miga, a na obrazku wygląda to tak :( http://img247.imageshack.us/my.php?image=beztytuubz2.jpg AllPlayer 3.2 i PEŁNY ekran, w okienku jest wsio dobrze... a nie widzi mi się oglądanie w oknie... Tak więc jaki odtwarzacz i kodeki wg was powinienem użyć? Pozdr. :smile2: Edytowane 19 Maja 2008 przez razorBMW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Ale narobiłeś sobie syfu w systemie... Wywal te wszelakie "Codec Packi" i instaluj kolejno: - ffdshow - AC3Filter - QuickTime Alternative (QT Lite) - Real Alternative Lite - jeżeli potrzebujesz kompresować wideo, użyj tego kodeka - DivX 6.8.0 VfW Jako odtwarzacz proponuję użyć SubEdit-Player, BESTplayer lub Media Player Classic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 (edytowane) Możesz użyć Smplayer, a kodeki prawie nie będą Tobie potrzebne. No prawie ;) http://www.mediafire.com/?jzlj6iw0wls Edytowane 19 Maja 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Ale narobiłeś sobie syfu w systemie... Wywal te wszelakie "Codec Packi" i instaluj kolejno: - ffdshow - AC3Filter - QuickTime Alternative (QT Lite) - Real Alternative Lite - jeżeli potrzebujesz kompresować wideo, użyj tego kodeka - DivX 6.8.0 VfW Nic więcej nie potrzeba. Nawet do kompresji wystarczy ffdshow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Zgadza sie na ffdshow i real alternative śmiga wszyskto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 ja uzywam ffdshow, real/quick time alternative + BESTplayer 2.04 i wszystko smiga, baa nawet nie musze szukac napisow w sieci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazorBMW Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 THX SGJ! :smile2: Teraz mogę oglądać w BestPlayer... IMO przebija AllPlayera... a ma tylko 1 pliczek :o Jeszcze raz wielkie Thx! :smile2: Pozdr :-) Temat do "zakłódkowania" :smile2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 (edytowane) @SGJ: Co do AC3Filtera, wiem że ffdshow też zajmuje się AC3, ale na kilku filmach miałem problemy z dźwiękiem. Instalcja AC3Filtera od razu pomagał (wcześniej kombinowałem z różnymi ustawieniami ffdshow i nic to nie dało). Co do DivX VfW, u mnie kodek DivX oferował lepszą jakość obrazu i wydajność niż ffdshow, i dlatego go poleciłem. Edytowane 19 Maja 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddadam Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 - ffdshow - QuickTime Alternative (QT Lite) - Real Alternative Lite Mam to zainstalowane ale duże pliki (HD ~8GB) nie chcę mi się włączać w MPC. Z trailerami nawet w FULL HD jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...