krysk Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Witam, w posiadaniu mam FS v2035. Od pewnego czasu komputer zaczął się zawieszać - niezależnie od tego, co robię - można go dość solidnie obciążać i się nie zawiesi, ale potrafi odmówić posłuszeństwa przy odtwarzaniu muzyki. Pierwszym krokiem była reinstalacja systemu - bez skutku. Kolejnym krokiem było przetestowanie pamięci przy pomocy ultimateBootCD - błędów brak. Komputer pojechał zatem do serwisu - tamci "fachowcy" stwierdzili, że wszystko jest ok przy okazji wymieniając dysk (zatem coś było nie tak ;>). Pokusiłem się o sprawdzenie chłodzenia - nie było pasty termoprzewodzącej - braki uzupełniłem; sam wiatrak chodzi ok(wiem, że są problemy z wiatrakami przy tym modelu). Komputer zaczął się mniej wieszać, jednakże problem dalej występuje i jest bardzo uciążliwy. Czy ktoś wie jaka może być tego przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Witam, w posiadaniu mam FS v2035. Od pewnego czasu komputer zaczął się zawieszać - niezależnie od tego, co robię - można go dość solidnie obciążać i się nie zawiesi, ale potrafi odmówić posłuszeństwa przy odtwarzaniu muzyki. Pierwszym krokiem była reinstalacja systemu - bez skutku. Kolejnym krokiem było przetestowanie pamięci przy pomocy ultimateBootCD - błędów brak. Komputer pojechał zatem do serwisu - tamci "fachowcy" stwierdzili, że wszystko jest ok przy okazji wymieniając dysk (zatem coś było nie tak ;>). Pokusiłem się o sprawdzenie chłodzenia - nie było pasty termoprzewodzącej - braki uzupełniłem; sam wiatrak chodzi ok(wiem, że są problemy z wiatrakami przy tym modelu). Komputer zaczął się mniej wieszać, jednakże problem dalej występuje i jest bardzo uciążliwy. Czy ktoś wie jaka może być tego przyczyna? Możliwości jest wiele. Możliwe że procek pracując bez pasty uległ uszkodzeniu. Możliwe że płyta jest padnięta. Możesz sprawdzić jeszcze czy pamięci są dobrze włożone. Więcej nie wymyślę. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...