.NEO Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Ja mam zamiar <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Baracude 7200.7 80 GBzgadzam sie z panem panie prezydencie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Benek napisał Kain16 napisał: ... 8megowego Maxtora 80LE z ultra Ata133 ( jako nieliczny ! ) a jego cena to 530zł . Jego również specyficzną cechą jesy iż dysk ma tylko 1 talerz ... ale mi specyficzna Barracuda 7200.7 80GB (ST380011A) tez tak ma wiec to zadna rewelacja O sorry mistrzu żę zaprzeczyłem twojej inteligencji, ale zauważ iż Maxtor ma łożysko olejowe... Ps. Co Do Raida: Podaje wyniki swoich testów Poziom raida : Span ( JBOD ) : Westen zajmuje czwarte miejsce za Deckstarem XP IBM i Maxtorem 8mb i 2mb Poziom raida: 0 ( Striping) : Western zostaje letko mówiać zdeklasowany, zajmuje przed ostatnie miejsce w wydajnośći , pierwszy to IBM Deckstar XP Poziom raida: 1 ( Mirror ) : Tutaj zostaje tylko pokonany przez znowy IBM Poziom raida: 5 ( Striping and Parity ) 3 miejsce w szybkości, za Ibm Deckstar XP i Maxtorem 80Le ( 8mb) Podsmując do najwydajniejszej pracy w raidzie polecam niewątpliwi IBM ( najwydajniejszy, 36miesięcy gwarancji, system gwarancji Door to Door) myślę, że nie potrzebnie się tak podniecasz dyskami IBM sam posiadam IBM oraz WD Caviara 8 mb cache i jedno co mogę powiedzieć to że obydwa dyski są równie nie zawodne, a jak chcesz wiedzieć IBM zaprzestał produkcji dysków twardych, a żeby było śmieszniej /dla Ciebie :)/ to co do dysków doszedł do porozumienia z WD albo jak kto woli odwrotnie :) więc jeśli opluwasz dyski WD to tak jakbyś opluwał IBM i jeszcze jedno dyski WD z serii WD JB również posiadają 3 lata gwarancji więc żadna rewelacja, oczywiście IBM jak najbardziej szkoda tylko, że zrezygnowali z produkcji dysków :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Benek napisał Kain16 napisał: ... 8megowego Maxtora 80LE z ultra Ata133 ( jako nieliczny ! ) a jego cena to 530zł . Jego również specyficzną cechą jesy iż dysk ma tylko 1 talerz ... ale mi specyficzna Barracuda 7200.7 80GB (ST380011A) tez tak ma wiec to zadna rewelacja O sorry mistrzu żę zaprzeczyłem twojej inteligencji, ale zauważ iż Maxtor ma łożysko olejowe... tez mi rewelacja :-P Barracudy tez tak maja - lozysko typu FDB (Fluid Dynamic Bearing) :-P czym mnie jeszcze zaskoczysz :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 maxtor albo IBM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 nie wiem czy to komus pomoze ale wrzucam jeszcze raz link z testami najwydajniejszych/najnowszych dyskow 7200 rpm :!: http://benchmark.pl/artykuly/testy/dyski_2...2/strona-1.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Benek napisał Kain16 napisał: ... 8megowego Maxtora 80LE z ultra Ata133 ( jako nieliczny ! ) a jego cena to 530zł . Jego również specyficzną cechą jesy iż dysk ma tylko 1 talerz ... ale mi specyficzna Barracuda 7200.7 80GB (ST380011A) tez tak ma wiec to zadna rewelacja O sorry mistrzu żę zaprzeczyłem twojej inteligencji, ale zauważ iż Maxtor ma łożysko olejowe... tez mi rewelacja :-P Barracudy tez tak maja - lozysko typu FDB (Fluid Dynamic Bearing) :-P czym mnie jeszcze zaskoczysz :-P no wlasnie... a czy czasem maxtor nie wykupil tych lozysk od seagate? przeciez seagate je wymyslil, opatentowal a potem sprzedawal innym. chyba nic mi sie nie pomylilo? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 maxtor albo IBM No ja podobnie ;) WDC albo IBM lub MAXTOR :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 A ja jestem innego zdania Maxtor-ek rulezzz.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 ..., a jak chcesz wiedzieć IBM zaprzestał produkcji dysków twardych, a żeby było śmieszniej /dla Ciebie :)/ to co do dysków doszedł do porozumienia z WD albo jak kto woli odwrotnie :) ... co masz na mysli o porozumieniu z WD - bo ja slyszalem ze IBM sprzedal fabryki firmie Hitachi - zreszta sporo dyskow z nowych dostaw widnieje juz pod nazwa Hitachi DeskStar a wiekszosc sklepow stosuje stare nazewnictow zeby co minej swiatla (w sprawach dyskow) czesc spoleczenstwa nie myslala ze to jakies wynalazki :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 ..., a jak chcesz wiedzieć IBM zaprzestał produkcji dysków twardych, a żeby było śmieszniej /dla Ciebie :)/ to co do dysków doszedł do porozumienia z WD albo jak kto woli odwrotnie :) ... co masz na mysli o porozumieniu z WD - bo ja slyszalem ze IBM sprzedal fabryki firmie Hitachi - zreszta sporo dyskow z nowych dostaw widnieje juz pod nazwa Hitachi DeskStar a wiekszosc sklepow stosuje stare nazewnictow zeby co minej swiatla (w sprawach dyskow) czesc spoleczenstwa nie myslala ze to jakies wynalazki :!: No więc zanim IBM sprzedał swoje dyskowe udziały firmie Hitachi co ma miejsce Teraz, to dużo wcześniej WD zaczął produkować dyski w porozumieniu z IBM i w oparciu o ich technologię, wszak był taki okres, że dysków WD jakoś uwidzieć nie można było jakieś 5-6 lat temu,- teraz ponieważ IBM wycofuje się z produkcji twardzieli może sytuacja z WD wygląda inaczej przypuszczam że zaczerpneli z technologii IBM to co najlepsze i sami jak widać doskonale sobie teraz radzą :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 ... to dużo wcześniej WD zaczął produkować dyski w porozumieniu z IBM i w oparciu o ich technologię, ... moze i cos tam czerpal z technologii IBM - ponoc cala seria Quantum FireBall tez wziela swoj poczatek ze wspolpracy tej firmy z IBM bo jakby nie patrzec firma IBM zglasza najwiecej patentow w ciagu roku ze wszystkich firm na swiecie - przynajmniej kiedys cos takiego czytalem :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Jakie Westerny? Ludzieco wam jest? Słuchaj gościu, jesteś na takim samym miejscu jak ja wczoraj :) Otóż od sponsora ( chyba wiadomo od kogo :P ) Miałem do testów 12 dysków. Oczywiście najlepszym jak i najrozsądniejszym wyjściem byłó wzięcie 8megowego Maxtora 80LE z ultra Ata133 ( jako nieliczny ! ) a jego cena to 530zł . Jego również specyficzną cechą jesy iż dysk ma tylko 1 talerz co zapobiego efektowi ,, tarcie powierzchni Bootsystemów ", co świadczy o jego bezawaryjności. Również jest bardzo cichy ( łożysko olejowe ! )co ma szczególną wagę w przypadku tworzenia klipów ( nawet nie pytajcie po co ... ) Ilość obrotów wynosi 7200. Naprawdę polecam ! Drugim jakim bym ci polecał brać to IbM Deckstar XP ( 36 miesięcy gwarancji, dość szybki, system gwarancji Door to Door ). Kain16 A czy ten Maxtor 80LE to ten sam co Maxtor DiamondMax +9-80GB 8MBcache ??? Jesli nie to czy tez ma 8 MB cache ?? I gdzie go mozna kupić ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...