NeedHelp Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Witam mam pewne pytanie, a mianowicie : Za pomocą programu riva tuner ustawiłem w moim GF 9800GTX obroty wentylatora na 50% (ponieważ na 25% temp kiedy przegląda się neta lub sam pulpit jest była ok 60 stopni) po ustawieniu obrotow temp. wynosi ok 47-50 stopni przy tych samych czynnosciach i pytanie jest takie, czy karta może chodzić cały czas na taki ustawieniu czy wentylator się "zużywa"?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 :rolleyes: Pomyslmy - 50% RPM... Cholera to bedzie 2x krocej chodzic niz na 25% i ~2 razy dluzej niz na 100%... Lapiesz ukryta ironie czy mam napisac ze wszystko sie zuzywa ale i tak zywotnosc wentylatorow w normalnych warunkach starczy na kilkanascie miesiecy pracy? :| Pozatym 60*C dla tego chipsetu to nie tragedia uwzgledniajac standardowe chlodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuxseb Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Moja 6200@6600 ma w winie @1,3V 58-62st. C, a jak gram @1,5V, ma 84-95st. Mam się bać? Podobno GPU wytrzymują duże temperatury, koleś który mi ją sprzedał mówił że spokojnie może chodzić tak jak jest (stockowy coolerek). Gdzieś też zaczytałem, że GPU może normalnie pracować do 115. To jak, kupować chłodzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzk Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 szkoda siana na chlodzenie do takiej starej grafy, moja 8600@1,6V dochodzi do 100st na boxie i sie tym specjalnie nie przejmuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Można kupić, ale tylko takie, aby w przyszłości dało się zamontować w nowej karcie - bo, tak jak poprzednik, uważam, ze do takich starych z punktu postepu produktów nie warto zbyt dużo inwestować. A temperaturami bym się zbytnio nie martwił, jak Cię niepokoją, zawsze można dać jakiś nawiew na kartę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzk Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 zrob tak jak ja, 2 stare wentylatory od zasilaczy, sledz od modemu, zmontuj to razem wlaczaj do grania jak cie temperatury niepokoja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...