.PaVLo. Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 witam mam zamiar wymienić swoją chłodnicę Swiftech MCW220 Quiet Power na jedną z poniższych Thermochill PA120.3 Triple Radiator Swiftech MCW320 Quiet Power Black Water Ultimate 123 rev. 3.0 i pytanie, którą najlepiej (a moze na Black Water Ultimate 124 rev. 3.0) ? co do pompki to obecnie mam Black Water Silent Pump 12V ma ona wystarczyć na: blok na grafe EK Water Blocks EK-FC 8800 GTS Acetal (w przyszłości na blok GF 260/280 lub AMD 4xxx) blok na CPU Swiftech APOGEE GT (niedługo zmienie chyba na GTX) oraz na nową chłodnicę 3x120 myślałem nad D-Tek dB-1 pompka 12V lub Swiftech pompa MCP350 12V w komplecie jest też O-Tank 170 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 (edytowane) co do chlodnicy to sadze ze odpowiedz jest jedna: TC. do tego 3 wiatraczki na min obraty i nie masz lepszej chlodnicy. jesli chodzi o pompke to ciezko mi sie wypowiadac, ja osobiscie mam tego switecha i jest wporzadku. do tego zestawu co podales to az za mocny :) Edytowane 20 Maja 2008 przez Celin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 (edytowane) a jak z głośniością tej pompki ?, może używasz zestawu tłumiącego ? :) Edytowane 20 Maja 2008 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 (edytowane) nie uzywam , pompka stoi na macie wygluszajacej wiec nie potrzebny :) co do glosnosci, jak dobrze odpowietrzysz to jest cicha. u mnie raczej slychac wentyle co chodza na 500-600 rpm a nie pompke B-) Edytowane 20 Maja 2008 przez Celin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Celin niektórzy też mówili że atman jest za mocny... potem ludzie cytowali ich z lolami w sigach :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macru Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Co do chłodnicy,to może zamiast WYMIENIAĆ starą chłodnicę, DOKUP drugą, niekoniecznie 3x120,może być mniejsza. Może pokaż jak masz to rozwiązane w budzie, gdzie by to wcisnąć. Chyba, że jesteś zdecydowany, nie będę naciskał;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 (edytowane) nową chłodnicę będe montował poza budą za pomocą Swiftech Radbox MCB120 Black rev.2 dwie chłodnice to dla mnei za dużo, wole jedną wydajną :) a jeśli chodzi o obecny wygląd to mam to tak zrobione rezerwuar przeniose na zewnątrz Edytowane 20 Maja 2008 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 (edytowane) az mnie dziwi, że nikt nie może czegos napisać, wiem, że jest tu sporo ludzi mających WC :blink: tak czy inaczej, raczej jestem za takim zestawem Chłodnica Thermochill PA120.3 Triple Radiator Pompka Swiftech pompa MCP350 12V i takie mało OT, prawdopodobnie wezme też Antec Gamer Twelve Hundred :D Edytowane 28 Maja 2008 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Bardzo dobry wybór. Chłodnica najlepsza i obudowa w której na front lekko wchodzi 3*120 -Będzie Miodnie- Z relacji użytkowników wiem że thermochill osiąga swą wydajność przy bardzo małym przepływie powietrza więc na pewno będzie też cicho. Cóż więcej dodać kupuj, składaj i pokazuj ;p Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Ciucho to kmoże by hbyło gdyby ta obudowa nie miała otworów ze wszystkich stron .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 mam bude pół metra od ucha (Antec 900) i jak odpowiednio ustawi sie wentyle to słychać tylko lekki szum, więc te opinie o głośności wychodzą tylko od ludzi, którzy nie umieją się posługiwać kontrolerem obrotów, poza tym pomysł z chłodnicą z przodu jest całkiem niezły, napewno pomyśle nad tym przy A1200 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 to słychać tylko lekki szum więc skoro tak twierdzisz to do tego wc styknie rebel 12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 brak okna ją dyskfalifikuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Okno mozna zawse samemu zrobic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 brak okna ją dyskfalifikuje :) Jak chcesz okno to nie zamykaj budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Okno mozna zawse samemu zrobic :)wiem, bo już w jednej obudowie robiłem na całą ściankę z plexi 2mm, ale teraz już nie mam czasu na takie zabawy, a poza tym szkoda ciąć tak porządną blachę dlatego myśle o gotowym rozwiązaniu, ale dośc tego OT, tak czy inaczej wybór dokonany, teraz zostaje tylko kupno części, ale to troche poczeka :) kądziel kolejny bezsensowny post do kolekcji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...