ludzikos Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Czy jest jakis linux cos podobnego do SLAX ( moze być wiekszych gabarytów ) w którym mozna samemu wybierac moduly i aby ich wrzucenia bylo do systemu bylo bardzo proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 NimbleX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 a czy oprocz niego nie ma zadnego innego? (( pytanie poboczne, czy ma ktos chociaz troche wiedzy na temat slaxa?? )) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Pytanie pomocnicze: Słyszałeś o kompilacji kernela? Tam decydujesz, które sterowniki mają być wkompilowane, które w modułach, a które wyłączasz. Następnie poczytaj o ładowaniu modułów. Linux to nie Windows - tam do podkręcania nie wystarczy TweakUI. Nie znam SLAX, ale Gentoo to najbardziej elastyczny i w pełni konfigurowalny system, jaki znam (zaznaczam, że nie znam wszystkich). Jest wiele po polsku o nim i w nim, więc język nie powinien być przeszkodą. Kwestia chęci i czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Pytanie pomocnicze: Słyszałeś o kompilacji kernela? Tam decydujesz, które sterowniki mają być wkompilowane, które w modułach, a które wyłączasz. Następnie poczytaj o ładowaniu modułów. Linux to nie Windows - tam do podkręcania nie wystarczy TweakUI. Nie znam SLAX, ale Gentoo to najbardziej elastyczny i w pełni konfigurowalny system, jaki znam (zaznaczam, że nie znam wszystkich). Jest wiele po polsku o nim i w nim, więc język nie powinien być przeszkodą. Kwestia chęci i czasu. Niestety dla mnie to czarna magia, ja chciałbym na poczatek linuxa którego wrzucę na partycje 2gb pendrive i aby mieć najpotrzebniejsze programy w nim które będę mogł zmieniac gdy pojawi sie nowa wersja (chcialbym aby w systemie byl compiz) ------ pytanie poboczne dlaczego slax nie chce zapisywac mi zmian wprowadzonych? pytanie poboczne 2 pojawil mi sie podczas wlaczana taki ekran i potem stanie co on oznacza i co z nim mozna zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...