petrumi Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Witam Grupowiczów. Zgodnie z zasadami przejrzałem Wasze archiwum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania. Posiadam komputer Hewllet Packard w których pod nazwą HP ukryta jest płyta ASUS P4T (porównałem na podstawie fotek Asusa). Do tego procek 1.5 i pamięci RAMBUS PC-800 (2x64 Samsung i 2x128 Kingston) Nie wiem czy reszta jest ważna ale opisze: zasilacz 250W (pewnie ze względu na to, że komputer z założenia jest do biura), dokupiony przeze mnie HIS Radeon 8500, HDD 80MB Seagate Baracuda, CDRW LG8481. BIOS w tym komputerze jest mocno okrojony przez HP, pewnie z uwagi na maksymalną stabilność. Do płyty nie zostały dostarczone żadne sterowniki, system wykrywą ją jako unknown lub HP. W poprzednich postach częśc z Was pisała wspominała o tym, że słabo kręci sie socket 423 na płytach Intela a dobrze na ASUS P4T. Piszecie też, że RAMBUS sie źle kręcą... Dotychczasowa proba o/c softfsb nic nie dała, pewnie z powodu zabezpieczeń w BIOS HP. Dziś jednak dokonam próby wymiany BIOS programem ASUS Update, dzięki czemu _może_ będe miał dostęp do wiekszej ilości funkcji O/C. Mam nadzieje, że opis problemu pomoże Wam na odpowiedź na klika moich pytań. Jednocześnie proszę o wyrozumiałość, "nie kręce na codzień": 1. Jeśli uda sie wgrać innego, bogatszego BIOSa jakie wartości mam zmienić i o ile (w jakich krokach) ? 2. Jakiego softu używać do o/c , sprawdzenia temperatury itp 3. Jak i czym sprawdzić stabilność po podkręceniu. 4. Jakim programem przetestować pamięci. Liczę na Waszą pomoc. Michał Petruczeńko Warszawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Informuje, ze nie udalo sie flashowac BIOSa z poziomu Windows XP. Czy mozna to zrobic inaczej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 flashuke sie z spod dosa z dyskietki np: WIN 98 softu ja nieużywam żadnego jedynie bios (fsb i napięcie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...