plux Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Witam! Ostatnio kupiłem nowy komputer, w tym oczywiście ram. Złożyłem zestaw z Trascend aXeRAM 800MHz, jednak dopiero teraz zauważyłem, że w sklepie sprzedano mi OCZ Reaper HPC 800MHz (komputer został złożony w sklepie i wysłany kurierem, więc nie miałem jak tego wcześniej zobaczyć, dopiero teraz widzę w Evereście). I tutaj pytanie - który ram jest lepszy, Transcend czy OCZ? ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 (edytowane) Witam! Ostatnio kupiłem nowy komputer, w tym oczywiście ram. Złożyłem zestaw z Trascend aXeRAM 800MHz, jednak dopiero teraz zauważyłem, że w sklepie sprzedano mi OCZ Reaper HPC 800MHz (komputer został złożony w sklepie i wysłany kurierem, więc nie miałem jak tego wcześniej zobaczyć, dopiero teraz widzę w Evereście). I tutaj pytanie - który ram jest lepszy, Transcend czy OCZ? ; ) Ja mam Transcend 800+ 4x1GB w kompie i powiem tylko tyle. Dość mocno sie grzeją. Oc rzędu 1000Mhz 4-4-4-12 przy 2.2-2.3v Łatwo je przegrać właśnie tak mi sie stało i 4 kości szlak trafił. Odesłałem na gwarę i wymienili na nowe więcej już z tymi pamięciami nie bawię sie w OC. Aha mi trafiły sie pamięci z kościach na microne d9 z końcówka MH. jedyny plus to że do prawidłowego działania przy 800mhz 4-4-4-12 (fabryczne) potrzebują tylko 1.8v Post o pamięciach Transcend Edytowane 21 Maja 2008 przez pierdlik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 właśnie odesłałem jedną parkę na gw. pracowały 24/7 2,25v od stycznia chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...