Woof Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Pierwszy raz pisze na tym forum wiec witam serdecznie i prosze o wyrozumiałość w razie jakis wpadek. Mam problem. Wiem zawiniłem, przegiąłem, sam nie wiem co jeszcze a teraz proszę o pomoc. Miałem problemy z Kingstonami 2700 na moim asusie , nie chciały chodzic w parze na 166. Jedna kość tak, druga tez, ale razem nie. Próbowałem wszystkiego i w tej zabawie tak sie zagalopowałem, że popełniłem błąd. Przestawiłem w biosie mnożnik mojego procka z 11 na 12,5 pozostawiajac fsb nieruszone na 166 ot tak sobie. Bios zatrzymał sie na save & quit i wisiał tak sejwujac sie z 2 minuty. Wyłaczylem wiec kompa i koniec. Niestety juz nie moge odpalic kompa. Wyjecie baterii, reset CMOSu z poziomu zworek albo nie działa albo nic nie daje.. :-( macie jakiś pomysł co dalej? Przeszukałem forum w poszukiwaniu podobnych topiców , nieznalazlem nic nigdzie i mam nadzieje ze to odpowiednie forum bo forum problemy nei znalazlem. Dzieki za ew pomoc Woof Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batkm Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 jaki masz procek?wer. biosu? a nakoniec zacilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woof Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 procek and 2500+ barton, bios 1002, zasilacz qtec 350w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batkm Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 próbowałeś bios UBER http://homepage.ntlworld.com/michael.mcclay/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woof Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Nie próbowałem Ubera. (nie moge odpalic biosu i nie mam sprzetu do wgrywania biosów, plyta jest martwa) NIe wiecie gdzie w warszawie mozna wgrać bios. Na gieldzie nie maja sprzetu zeby to zrobic, inne tak , do tego asusa nie. Albo moze ktos mieszka w warszawie i ma taka plyte i chcialby pomoc podmienic bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pps Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Dziwna sprawa... U mnie były podobne objawy. Też bios nie chciał zapisywać ustawień za pomocą opcji save&exit. Musiałem to robić przez najpierw save, a potem exit&discard. A jeśli chodzi o przetaktowanie, to reset biosu pomagał. Na pewno dobrze przeprowadziłeś tę operację? (odłączenie zasilania, wyjęcie baterii i zmiana położenia zworki) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Spróbuj wsadzić jakiegoś Durona, może wystartuje ( jeśli w ogóle odpala się, ale nie POStuje) CZasami taka operacja czyni cuda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...