Skocz do zawartości
buchta

Grafika mi sie pali na MSI!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem jak cholera...Jaka bym karte nie wsadzil do kompa ( MX 400, GF4 , stary savage... ) to sie grzeje tak ze mi prawie radiatory czerwienieja...Nie mam pojecia co jest grane - proc byl cykniety z 1,7 (celeron) na 2,0MHz. przestawilem z powrotem na 1,7 i dzieje sie tak dalej.Montowalem coolery, otwieralem obodowe, zmienialem pasty i nic!!!!!

Z gierek wychodzi mi po jakis 1-10 minutach ( zalezy jak bardzo jest obciazona ).Mam MSI 845e ( najnowszy bios i inf. ), celeron 1,7, zasilacz 350. co jest grane???????

Nie liczac tego ze MSI wogole ma jakies problemy z dokladnym podawaniem temperatury ( to akurat znalazlem na forum MSI ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze ktos napisze cczym sprawdzic zasilanie na agp to wtedy wam powiem. A apropo proca na MSI - zmienialem cooler 20 razy a nawet zmienialem proce u kumpla w serwisie - tak to jest niekiedy z plytami MSI ze podaja zawyzone ( na forum MSi jeden koles mowil ze nawet niekiedy o 10 stopni ) temperatury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może przy przetaktach przestawiłeś AGP driving value w biosie i dlatego płyta dobija ci grafy. Być może "inteligentny" bios żeby osiągnąć lepsze efekty w przetaktach sam podniósł ten parametr powyżej pewnej fsb. Proponuje reset biosu zworką i wtedy próbować czy się grzeją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na zasilaczu taka mala czrwona okragla nalepka z biala cyfra "9", najczesciej na tej czesci zasilacza, gdzie inne nalepki. Nie wiem jakiej firmy zasilacz - ale jakis no name instalowany w tanich obudowach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic takiego nie ma - mam zasilacz z Megabajta 350.

Moje napiecia na nim to:

3.3 - (3.184,3.200)

+5.0 - (5.140,5.160)

+12.0 - (11.558,11.680)

-12.0 - (-11.825, -907)

-5,0 - (-5.007, -5,127)

Czy sa dobre???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...