Skocz do zawartości
trike3

Pod Procesor E6300 Co Kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Padła mi płyta P5N Asusa

Został procesor E6300 i chciałbym dokupić płytę wraz z pamięciami do mojego komputera.

Co polecacie, wiem że jest setki opinii ale wprowadzają one straszny chaos i po przeczytaniu to ja już nic nie wiem :(.

Chciałbym dobrać płytkę i pamięci które ze sobą dobrze współpracują i nie robią problemów.

Myślę o czymś na P35 albo N-force.

Budżet: Na płytę około 350 PLN i pamięci jakieś 160 PLN.

Interesuje mnie nie małe bezproblemowe OC :) (zawsze bałem się extrimum)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej cenie to DFI DK Lanparty P35 T2 lub T2RS - roznia sie tylko raidem i wersja T2RS posiada wszystkie kondesatory typu SOLID co tak naprawde nie wplywa na mocniejsze OC wzgledem T2.

Jedyna roznica istotna to RAID. Jezeli potrzebujesz to T2RS, jezeli nie to nie ma sensu doplacac tylko bierz T2.

Najlepsze plyty do OC i bardzo stabilne.

z lzejszych plytek moge polecic MSI Neo2 FR/FIR (mialem bardzo dobra plytka) i powiedzmy ze Asus P5K-E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm DFI w ogóle nie brałem pod uwagę, a co do MSI to miałem do czynienia i jakaś niestabilna była :(.

DFI zawsze były za drogie ale poczytam. Proszę podpowiedz jeszcze jakie pamięci do zestawu.

W firmie był montowany zestaw na MSI NEO2 FIr z pamięciami patriot i do dziś uważam że coś nie tak ze sprzętem.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI sa bardzo dobre a seria DK jest wlasnie bardzo dobra pod wzgledem wydajnosc/cena . Co do MSI nie moge zlego slowa powiedziec o tej plytce mialem ja + zlozylem 3 komputery znajomym na niej i do tej pory "caluja mnie po rekach". A tak odnosnie MSI i Patriotow to gryzly sie z ta plyta na biosie 1.3, poza tym patrioty to qpa te ktore obecnie produkuja to juz nie to samo co PDP kiedys.

Jesli chodzi o pamieci to teraz wszystko co jest to szmelc, niestety. Juz micronow nie uswiadczysz praktycznie nigdzie chyba ze uzywki no i cena jest wyzsza. Ja bym sprobowal, poszukac Kingstonow na Elpidach 2x1GB 667 lub 800. Do 1100 Mhz powinny spokojnie pojsc. Ewentulanie ryzykowac i kupic jakies OCZ 800Mhz Platinium rev.2 4-4-4-15. Patrioty, Muschkiny, Geile czy zwykle Goodramy bym sobie odpuscil. Z tego co widze to jeszcze ludzie polecaja te Kingmaxy http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=KINGMAX+DDR2+1GB+106 . Maja 1066Mhz na starcie i cene ciekawa za 1GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z OCZ w sumie to też loteria moje na Tej płycie chodzą na 1020 5-5-5-15 przy 2,3 V i jest dobrze właśnie na tej płycie DFI jaką Ci disaster3 poleca.Ogólnie na tej płycie procesor poszedł o wiele więcej niż chodził na Asusie P5B-E tak więc chyba płytka udana tylko u mnie jest jedna lipa taśma IDE jaką dostałem z płytą jest uszkodzona i dysk działa w trybie PIO. Tak więc uważaj na to jak coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi