finalcell Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 czy warto dołożyć 80zł chodzi mi o oc 2160 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Pewnie, że warto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Ga-p31-ds3l <<<<<<<<<<<<<<<<< Foxconn P35a-s jeżeli chodzi o OC to zdecydowanie warto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 (edytowane) a jak ma sie sprawa z Abit IP35-E bo cena rozsądna 269 i do dostaniu u mnie w mieście ps. do ilu musze podkręcić 2160 żeby wydajność była zbliżona do 4800+ Edytowane 21 Maja 2008 przez finalcell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 do około 2800MHz (mój tyle robi na standardowym napięciu), a prawie każdy E2160 robi bez problemu 3GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Abit też jest dobry, choć osobiście dołożyłbym do Foxconn'a. A do wydajności 4800+ wystarczy OC w granicach takich, jak kolega powiedział ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 By E2160 miał wydajność X2 4800+@2,4GHz (o tego chodzi?) to tak ok 2,2GHz ale po co się bawić jak można odrazu lecieć po 3GHz? Co do płyty to w zależności czego wymagasz. Jak IP35-E starczy jeśli chodzi o wyposażenie to bym nie dokładał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maz1i Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Bierz foksa ten gigabyte to kaszana mam go i narzekam jeśli chodzi o oc bo tak to w sumie fajna płytka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goglin Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Bierz foksa ten gigabyte to kaszana mam go i narzekam jeśli chodzi o oc bo tak to w sumie fajna płytka.Mi dochodzi do 3.2 ( e2160) z napiecie 1.36250. I na OC jakos nie narzekam ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Bierz foksa ten gigabyte to kaszana mam go i narzekam jeśli chodzi o oc bo tak to w sumie fajna płytka. Gigabyte P31 DS3L kaszana? Pierwsze słyszę :unsure: Mobo jest tanie i spokojnie wystarcza do OC takiego E2160 więc nie wiem czemu ma być kijowe. BTW. Abit IP35-E dość dobre mobo, cena obecnie przystępna a dopłacać do Foxa o niemal takich samych możliwościach chyba niema sensu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Wg. mnie do PE P31 spokojnie spasuje i nie trzeba dopłacać. Z drugiej strony niektórym mobo te lubi sprawiać psikusy... (reset ustawień). Aczkolwiek jako że również ją posiadam i nic mi się z nią nie dzieje (jeden jedyny raz mi padły ustawienia - ale to był przez przypadek 2x reset) to mogę ją polecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maz1i Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Właśnie chodzi o te ustawienia jeśli będziesz miał szczęście to trafisz na dobry model i wszystko będzie ok, ja akurat nie miałem i przy każdym włączeniu kompa muszę wchodzić do biosu co jest bardzo irytujące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...