Skocz do zawartości
Olek

Którą polecacie z nagrywarek cd-rw

Rekomendowane odpowiedzi

Potwierdzam opinie.

Zawsze miałem teac'a i nigdy się nie zawiodłem, czyta wszystko, nagrywa wszystko i jest niezawodny + 2 lata gwarancji.

Przez mój komputer przeszły :

CD-RW 4x4x32 - 1500 wypalonych płyt działa nadal - odsprzedałem (działa nadal)

CD-RW 16x10x40 - ok.500 płyt - sprzedałem (działa nadal)

CD-RW 40x12x48 - ok 80 mam ją teraz i gorąco polecam, a to że nie nagrywa jakiegoś zabezpieczenia, chyba nie ma aż takiego znaczenia bo ile jest płyt zabezpieczonych w ten sposób, które chcesz nagrać !! ??

Poza Teac'em polecam Plextora mój kolega ma parę nagrywarek z tej firmy : o prędkości 2x działa do teraz, poza tym trzyma jeszcze 12x i też sobie chwali. CZyli wybór ogranicza się do tych dwóch firm.

Moj TEAC spalil juz ponad 660 plytek i jest jak nowy :) Nagrywarka poprostu nie do zdarcia!!!!

Tez mam Teac-a 24x jak widac ponizej i jestem z niego zadowolony jak cholera. mam go juz ok roku czasu <niechce mi sie szukac faktury> :) wypalilem nią prawie 1000 krążków i spaliłem AŻ 4 płyty :oops: przez wysypaną winde 98se czyli moja wina, bo nikt nie wypala jak ma sypnietego windowsa ale pilnie trzeba bylo nagrac wiec....... 8O i po płytkach. :) Gorąco polecam TEAC zajebista korekcja błędów, jak dotąd przeczytal mi wszystkie płytki, jest cichy, tacka szybko sie wysuwa, w LG trwa to "tydzien". Co do awaryjnosci to duzo mialem reklamacji z samsungami, philipsow przestałem sprzedawac i niestety LG tez sie psiuły. TEAC ani jednego zwrotu !!! < 2 lata gwarancji

TEAC RULEZZZZZZ :wink: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może tak TDK ceclone 32x albo nawet 40x ??

<span style="color:red;">[ciach!]</span>lisz głupoty chłopie

Widziałeś testy??? właśnie LiteOn wygrał je wszystkie z nagrywarek 40x

i nie mow tekich głupot bo robisz z siebie pajaca.

Jedynie co do głośności to moge sie zgodzić ale co do trwałości i jakości odczytu to piepszysz jakies głupoty nie wiadomo z kad wzięte po trzecie ma najlepszą korekcje błędów i przegrtywa wszystkie zabezpieczenia.

Czego Teac i Pleźtor mogą tylko pozazdroscić miałem PleXtora 16x i pomiędzy LiteOnem nie widze żadnej różnicy tylko cena.

A Teac mam cd-rom i zmieniam go bo jest cholernie wolny nigdy go nie kupie zeby płyte na dysk kopiował 9 minut??? szok

Wolno odczytuje cedeki.

Prędkość na LiteOnie jest 3 minuty i 10 sec. (40x)

po pierwsze nie pisalem o nagrywarce LiteOn

po drugie nie pisalem o nagrywarkach 40X

a po trzecie nagrywanie na plytki firmy XXchain za 60gr. odbywalo sie sprawniej na TEACu poniewasz PLEXTOR nagrarl plytke niby poprawnie bez rzadnych komunikatow ale jak mialo to byc otczytane w zwyklym CDku to plyta rzecila bez konca co na TEACu zdarzalo sie to zadziej a co do czasu zrzucania plytki to na moim TEACu dzie otczyt mam 32x 667MB zrzyca w casie 3 min. i 17 sek.przed chwila sprawdzalem wiec jak na 32x w podrownaniu z twoja 40x wypadl owiele lepiej :) zrzuca szybciej plytke niz CD ROM LG 52x max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynie co do głośności to moge sie zgodzić ale co do trwałości i jakości odczytu to piepszysz jakies głupoty nie wiadomo z kad wzięte po trzecie ma najlepszą korekcje błędów i przegrtywa wszystkie zabezpieczenia.

Czego Teac i Pleźtor mogą tylko pozazdroscić miałem PleXtora 16x i pomiędzy LiteOnem nie widze żadnej różnicy tylko cena.

A Teac mam cd-rom i zmieniam go bo jest cholernie wolny nigdy go nie kupie zeby płyte na dysk kopiował 9 minut??? szok

Wolno odczytuje cedeki.

a po trzecie nagrywanie na plytki firmy XXchain za 60gr. odbywalo sie sprawniej na TEACu poniewasz PLEXTOR nagrarl plytke niby poprawnie bez rzadnych komunikatow ale jak mialo to byc otczytane w zwyklym CDku to plyta rzecila bez konca co na TEACu zdarzalo sie to zadziej a co do czasu zrzucania plytki to na moim TEACu dzie otczyt mam 32x 667MB zrzyca w casie 3 min. i 17 sek.przed chwila sprawdzalem wiec jak na 32x w podrownaniu z twoja 40x wypadl owiele lepiej :) zrzuca szybciej plytke niz CD ROM LG 52x max

Po 1 mowiłem o zapisie płytek z szybkością 40x a nie o odczycie.

Szybkość zapisu to 3 minuty i 10 sec na LiteOnie.

a nie żaden odczyt.

Po 2 porównywałeś tanie nagrywarki do drogich nagrywarek na przykładzie płyty głównych i oceniałeś nagrywarki po cenie - bardzo sie mylisz no ale jak chcesz sobie wmowic ze teac to najlepsze nagrywarki to niech tak zostanie...

Ja miałem PleXtora i teraz LiteOna i nie widze żadnej roznicy.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jeszcze jedno jesli ani TEAC ani PLEXTOR nie spelni twoich wymagan(wiesz 50 plytek dziennie :) i nie liczycz sie z kasa to proponuje ci YAMAHE a jeszcze lepiej na SCSI jesli nie potrzebujesz takiego kombajnu i zamierzasz trzywac tylko jednen czytnik do nagrywania i jako CD i do sluchania muzy to te 2 nagryareczki powinny cie zadowolic, jesli zalerzy ci na lamaniu zabezpieczen na plytkach to PLEXTOR a jesli na reszcie to TEAC gdyby nie to ze TEAC nie przegrywa wszystkich zabezpieczen to by byla idealna nagrywarka, ale tak zadko sie zpotyka takie plytki ze ja wybralem TEACa rzadko przegrywam orginaly :) BO TO PIRACTWO :):):) l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolno odczytuje cedeki.

Po 1 mowiłem o zapisie płytek z szybkością 40x a nie o odczycie.

Szybkość zapisu to 3 minuty i 10 sec na LiteOnie.

a nie żaden odczyt.

Po 2 porównywałeś tanie nagrywarki do drogich nagrywarek na przykładzie płyty głównych i oceniałeś nagrywarki po cenie - bardzo sie mylisz no ale jak chcesz sobie wmowic ze teac to najlepsze nagrywarki to niech tak zostanie...

Ja miałem PleXtora i teraz LiteOna i nie widze żadnej roznicy.

Pozdrawiam

ja wcale nie sadze ze TEAC to najlepsze nagrywarki , a nagrywarki LitleOn nigdy nie mialem, i nie wypowiadam sie o niej, pisze tylko o tych nagrywarkach kture mialem przyjemnosc urzywac ( przeciwiestwie do ciebie z TEACiem) to ze jakis tam CDek TEACa chodzi jak smola w masle to nie znaczy ze tak chodza wszystkie nagrywarki TEACa bo wydatek 650 za nagrywarke to nie jest malo a kazdy chyba chce by mu jak najdlurzej pociagnal, z czego TEAC znakomicie sie wywiazuje w szegulnosci jak ktos wypala duzo plytek. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TDK? hmm ja mialem kiedys 4x4x16 TDK wypalila ok 8000 plytek i padla koles kupil 3 miesiace puzniej ode mnie TEACa 4x4x16 i wypalila mu juz okolo 10000 plytek

Chyba coś kręcisz z tymi 10000 płyt bo to przcież na prędkości 4x 125 dni (przez 24h) ciągłego wypalania - płyta za płytą !!!!!!! Można jeszcze tak powiedzieć, że musiałbyś dziennie wypalać 20 płyt i tak przez 500 dni !!!! (Dziennie przez 6h)

Pomyliłeś się o jedno "0" !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jeszcze jedno jesli ani TEAC ani PLEXTOR nie spelni twoich wymagan(wiesz 50 plytek dziennie :) i nie liczycz sie z kasa to proponuje ci YAMAHE a jeszcze lepiej na SCSI jesli nie potrzebujesz takiego kombajnu i  zamierzasz trzywac tylko  jednen czytnik do nagrywania i jako CD i do sluchania muzy to te 2 nagryareczki powinny cie zadowolic, jesli zalerzy ci na lamaniu zabezpieczen na plytkach to PLEXTOR a jesli na reszcie to TEAC gdyby nie to ze TEAC nie przegrywa wszystkich zabezpieczen to by byla idealna nagrywarka, ale tak zadko sie zpotyka takie plytki ze ja wybralem TEACa rzadko przegrywam orginaly  :) BO TO PIRACTWO :):):) l

Po 1 wybrałem tylko LiteOna dlatego ze wypadł najlepiej w testach

Po 2 nie kopiuje płyt ani nie sprzedaje (mam same orginały ) tak dla twojej wiadomosci.

A nagrywarka jest mi potrzebna do nagrywania danych.

Mam nadzieje ze zrozumiałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...