Skocz do zawartości
maci3j

Problem Z Zainstalowaniem/dobraniem Sterownika Do Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam laptopa ze zintegrowaną kartą graficzną:

Dołączona grafika

Jak widać Windows automatycznie zainstalował jakieś inne sterowniki do mojej karty SiS 630.. gdy ściągam sterowniki ze strony producenta Windows je akceptuje i instaluje ale po restarcie przy ładowaniu systemu pojawia się niebieski ekran i muszę uruchamiać "ostatnią znaną dobrą konfigurację" - i po nowych sterownikach nie ma już śladu.. próbowałem już wielu dostepnych w internecie sterowników.. bez skutku!

Mam Windowsa XP i na tej stronie przeczytałem że możliwa jest instalacja Sis 630 na tym systemie:

http://www.techspot.com/vb/all/windows/t-2...630-driver.html

Jeśli ktoś zna angielski to mam identyczny problem jak na podanej wyżej stronie!

Proszę o pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprostsze rozwiązania są najlepsze, więc:

Wrzuć czysty XP bez SP i zainstaluj sterowniki do wszystkiego z Netu.

Jak będzie działać, dorzuć SP2.

Poproszę screen z drzewka "Sprzęt", gdzie odczytywana jest karta graficzna - powinieneś poznać po oznaczeniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już sobie poradziłem :)

sprawdziłem model mojej płyty głównej i szukając do niej sterowników natknąłem się na tę stronę:

http://www.uniwill.com/UserDownload/N340S8/n340S8.htm

tam znalazłem nowszą wersję biosu.. zaktualizowałem go.. przy okazji wziąłem też sterowniki do grafiki stamtąd.. choć wydaje mi się że jest on identyczny jak ten ze strony SiS. No i po zaktualizowaniu biosu odpaliłem setup.exe od grafiki i o dziwo wszystko poszło elegancko! Laptopik już podłączony do TV i wszystko śmiga.

Dzięki za pomoc i pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi