maci3j Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Witam! Mam laptopa ze zintegrowaną kartą graficzną: Jak widać Windows automatycznie zainstalował jakieś inne sterowniki do mojej karty SiS 630.. gdy ściągam sterowniki ze strony producenta Windows je akceptuje i instaluje ale po restarcie przy ładowaniu systemu pojawia się niebieski ekran i muszę uruchamiać "ostatnią znaną dobrą konfigurację" - i po nowych sterownikach nie ma już śladu.. próbowałem już wielu dostepnych w internecie sterowników.. bez skutku! Mam Windowsa XP i na tej stronie przeczytałem że możliwa jest instalacja Sis 630 na tym systemie: http://www.techspot.com/vb/all/windows/t-2...630-driver.html Jeśli ktoś zna angielski to mam identyczny problem jak na podanej wyżej stronie! Proszę o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Najprostsze rozwiązania są najlepsze, więc: Wrzuć czysty XP bez SP i zainstaluj sterowniki do wszystkiego z Netu. Jak będzie działać, dorzuć SP2. Poproszę screen z drzewka "Sprzęt", gdzie odczytywana jest karta graficzna - powinieneś poznać po oznaczeniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maci3j Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 już sobie poradziłem :) sprawdziłem model mojej płyty głównej i szukając do niej sterowników natknąłem się na tę stronę: http://www.uniwill.com/UserDownload/N340S8/n340S8.htm tam znalazłem nowszą wersję biosu.. zaktualizowałem go.. przy okazji wziąłem też sterowniki do grafiki stamtąd.. choć wydaje mi się że jest on identyczny jak ten ze strony SiS. No i po zaktualizowaniu biosu odpaliłem setup.exe od grafiki i o dziwo wszystko poszło elegancko! Laptopik już podłączony do TV i wszystko śmiga. Dzięki za pomoc i pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...