Skocz do zawartości
magistrala

Jaka Płyta Główna?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam do was pytanie. Niedługo chcę wymienić płytę główną i się zastanawiam nad tymi modelami:

DFI BLOOD IRON

Foxconn p35a

ABIT IP35-e

ABIT IP35

ASUS P5K Pro

Drugie moje pytanie to czy warto dopłacić do ASUS P5K-e i czym tak naprawdę się różni od wersji PRO. Z góry dzięki.

Dodam, że płyta potrzebna mi jest do Core 2 Duo e8200 (45nm)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbyś poczytać bo na forum była ta kwestia poruszana dużo razy. DFI LanParty Dk P35 w stosunku do BloodIrona ma inne PCB, czyli kolor itd. ma chłodzenie mosfetów. biosy w obu płytkach są bardzo podobne, jeśli nie takie same z lekkimi kosmetycznymi zmianami w DK P35, ponadto w Dk p35 panowie z DFI coś grzebali w sekcji zasilania bodajże (na korzyść DK p35) :wink:

Drugie moje pytanie to czy warto dopłacić do ASUS P5K-e i czym tak naprawdę się różni od wersji PRO. Z góry dzięki.

Jeśli zastanawiasz się nad Asusem to zdecydowanie lepsza jest P5K-E, lepiej dopracowany bios, lepsze rozmieszczenie elementów na płycie i sprawia mniej problemów od wersji Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak się sprawuje to chłodzenie przy Blood Iron bo wygląda nie za dobrze.

Wygląd to nie wszystko :wink: Fakt wygląda nie pozornie ale to naprawdę porządne mobo, stabilne i dobre do kręcenia nawet Quadów bez oporów ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi