magistrala Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Witam. Mam do was pytanie. Niedługo chcę wymienić płytę główną i się zastanawiam nad tymi modelami: DFI BLOOD IRON Foxconn p35a ABIT IP35-e ABIT IP35 ASUS P5K Pro Drugie moje pytanie to czy warto dopłacić do ASUS P5K-e i czym tak naprawdę się różni od wersji PRO. Z góry dzięki. Dodam, że płyta potrzebna mi jest do Core 2 Duo e8200 (45nm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 DFI DK T2 lub P35A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Polecam Foxconna. Zero problemów w codziennym użytkowaniu, chłodzenie wchodzi jakie chcesz, fajny o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Jeśli myślisz nad Blood Iron to ja zastanowiłbym się nad dołożeniem do T2, różnica cenowa nie jest wielka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 A ten T2 w czym jest lepszy od Blood Iron? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 A ten T2 w czym jest lepszy od Blood Iron? Dołaczam sie do pytania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Mógłbyś poczytać bo na forum była ta kwestia poruszana dużo razy. DFI LanParty Dk P35 w stosunku do BloodIrona ma inne PCB, czyli kolor itd. ma chłodzenie mosfetów. biosy w obu płytkach są bardzo podobne, jeśli nie takie same z lekkimi kosmetycznymi zmianami w DK P35, ponadto w Dk p35 panowie z DFI coś grzebali w sekcji zasilania bodajże (na korzyść DK p35) :wink: Drugie moje pytanie to czy warto dopłacić do ASUS P5K-e i czym tak naprawdę się różni od wersji PRO. Z góry dzięki. Jeśli zastanawiasz się nad Asusem to zdecydowanie lepsza jest P5K-E, lepiej dopracowany bios, lepsze rozmieszczenie elementów na płycie i sprawia mniej problemów od wersji Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 A jak się sprawuje to chłodzenie przy Blood Iron bo wygląda nie za dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 nie ma z nim problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 A ja zdecydowanie polecam Abita :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 A jak się sprawuje to chłodzenie przy Blood Iron bo wygląda nie za dobrze. Wygląd to nie wszystko :wink: Fakt wygląda nie pozornie ale to naprawdę porządne mobo, stabilne i dobre do kręcenia nawet Quadów bez oporów ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...