Skocz do zawartości
hardy99

Problem Z Internet Explorer 7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Otóż zachciało mi sie zainstalować Explorera 7 i mam poważny problem. Strasznie spowolnił mi system. Jak np. klikam na przycisk START to menu otwiera się dopiero po 1-2 sekundach, a nie od razu, jak zamykam jakąś aplikacje lub okno zamyka się dopiero po 1-2 sekundach. Nie występuje to zawsze, tylko raz na ileś tam kliknięć ale występuje i drażni mnie bardzo. Wiem na 100 % że problem spowodowała nowa wersja Explorera. Na standardowej wersji 6 wszystko było dobrze. Oczywiście odnistalowałem go ale to nic nie dało. Pomimo powrotu do wersji 6 nadal mam takie przeskoki w działaniu systemu.

Ma ktoś pojęcie o co chodzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zastanawia ten Kaspersky :/ i jego "Statystyki dla ochrony WWW" , spróbuj wyłączyc wszelkie logowanie tego antiwirusa , zresetuj kompa i przetestuj czy to czasem nie pomogło , ponieważ antywirus jak każdy inny program działający w tle co pare minut musi zrobic zapis do logu, a że IE zawsze znane było z tego że przyciąga wiele dziwnych śmieci z sieci , może właśnie ten zapis jest tego przyczyną , duży i zjada cenne zasoby systemowe. Nie wiem czy jest tam taka opcja ponieważ nie używam teo programu , ale zawsze warto tan zerknąc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi