SACZI Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Problem w tym, że moja Iiyama (nie mogę zapamietać symbolu, ale to model z 2 ms czasem matrycy) w Unigraphicsie wyświetla "krzywizny z odcinków". Szkoda opisywać szczegółów, te widoczne na zdjęciach. Czepiam się, ponieważ w pracy Samsung 226BW pod tym samym unigraphicsem wyświetla idealnie "okrągłe" krzywizny. Różnica jeszcze jest taka, że Iiyama współpracuje z Redeonem 9550, a Samsung z GF7300 GT. Odydwa monitory przez DVI. Co robiłem: - sprawdziłem wszystkie ustawienia obrazu (rozdziałka, jakośc kolorów, odświeżanie, ustawienia sterownika, sterowniki itd). - sprawdzałem wyświetlanie obrazu pod różnymi sterownikami od Omegi (5.10, 6.4, 6.5, 6.11) do Catalystów (7.0.4.0). PS Model w UG został odświeżony i zregenerowany przed zrobieniem screen'a. Rozdziałka oczywiście natywna, czyli 1680x1050/32bity/60 Hz Samsung: http://img150.imageshack.us/my.php?image=samsungugxv7.png Iiyama: http://img293.imageshack.us/my.php?image=iiyamaughc6.png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 (edytowane) Problem w tym, że moja Iiyama (nie mogę zapamietać symbolu, ale to model z 2 ms czasem matrycy) w Unigraphicsie wyświetla "krzywizny z odcinków". czy chodzi o ten antialiasing który widać na samsungu a na iiyamie go nie ma ? to nie ma nic wspólnego z monitorem tylko winna jest albo grafika albo ustawienia Edytowane 22 Maja 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Też widzę że na jednym zrzucie jest włączony AA a na drugim nie - to nie wina monitora tylko ustawień w programie lub sterownikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SACZI Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Rzeczywiście, w UG była zaznaczona opcja Disable Line Antialiasing. Dzięi za pomoc; nie bardzo się znam na grafice i stąd te pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...