Skocz do zawartości
SACZI

22" Lcd - Iiyama Vs Samsung, Niska Jakość Na Iiyamie

Rekomendowane odpowiedzi

Problem w tym, że moja Iiyama (nie mogę zapamietać symbolu, ale to model z 2 ms czasem matrycy) w Unigraphicsie wyświetla "krzywizny z odcinków".

Szkoda opisywać szczegółów, te widoczne na zdjęciach.

Czepiam się, ponieważ w pracy Samsung 226BW pod tym samym unigraphicsem wyświetla idealnie "okrągłe" krzywizny.

Różnica jeszcze jest taka, że Iiyama współpracuje z Redeonem 9550, a Samsung z GF7300 GT. Odydwa monitory przez DVI.

Co robiłem:

- sprawdziłem wszystkie ustawienia obrazu (rozdziałka, jakośc kolorów, odświeżanie, ustawienia sterownika, sterowniki itd).

- sprawdzałem wyświetlanie obrazu pod różnymi sterownikami od Omegi (5.10, 6.4, 6.5, 6.11) do Catalystów (7.0.4.0).

PS

Model w UG został odświeżony i zregenerowany przed zrobieniem screen'a.

Rozdziałka oczywiście natywna, czyli 1680x1050/32bity/60 Hz

Samsung:

http://img150.imageshack.us/my.php?image=samsungugxv7.png

Iiyama:

http://img293.imageshack.us/my.php?image=iiyamaughc6.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym, że moja Iiyama (nie mogę zapamietać symbolu, ale to model z 2 ms czasem matrycy) w Unigraphicsie wyświetla "krzywizny z odcinków".

czy chodzi o ten antialiasing który widać na samsungu a na iiyamie go nie ma ?

to nie ma nic wspólnego z monitorem tylko winna jest albo grafika albo ustawienia

Edytowane przez gmfriend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi