Pride Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Witam. Mam problem z ustawieniem Netlimiter'a dla sieci lokalnej. Moja "sieć" wygląda tak: Internet podłączony jest do głównego PC 1. Następnie drugą kartą sieciową idzie do PC 2. Denerwuje mnie jednak to, że czasami gry brat chce coś ciągnąć (nawet małego) mój net po prostu pada. Dlatego chce go podzielić 50%/50%. Próbowałem to zrobić ale... nie działa. Nie wiem co mogę robić źle. IP mojego PC1 to 192.168.0.3 - Połączenie lokalne 2 IP drugiego PC2 to 192.168.0.4 - Połączenie lokalne 2 Maska jest standardowa - 255.255.255.0 Próbowałem na PC1 ustawiać w zarządzaniu siecią już chyba wszystkie kombinacje tych ip/połączeń ale nigdy nie pomogło Ma ktoś, jakiś pomysł? Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 To Netlimter potrafi dzielić na dwa kompy? Przynajmniej stara wersja nie ma takiej funkcji, albo jestem ślepy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 na 2 kompie zainstaluj netlimitera i już ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 (edytowane) To Netlimter potrafi dzielić na dwa kompy? Przynajmniej stara wersja nie ma takiej funkcji, albo jestem ślepy :P Oczywiście , nie do dzielenia ale do ograniczania , w przedstawionej wyżej sytuacji to PC1 staje się server'em i to on przydziela udostępnienie połączenia sieciowego dla PC2 . Wystarczy jedynie odnaleśc w rubryce Connection IP PC2 i wedle upodobań ustawic ograniczenia na połacznia Incoming and Outgoing , w wielu sytuacjach wystarcza jedynie ograniczyc pakiety przychodzące do np.30% a wychodzące do 70% i spokojnie wystarczy do grania online , niestety nie napisałeś jakiego rodzaju łączem z siecią dysponujesz , także ciężko mówic tu o konkretnych wartościach , ale dzielenie zostawiam już dla ciebie :) Podstawą do wykonania tej procedury jest ustawienie na obu maszynach stałego nr IP a potem zdefiniowanie go w ustawieniach NetLimitera Edytowane 29 Maja 2008 przez Walker3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Nie dało rady tego zrobić :) Jednak BWmeter załatwił sprawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolok82 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Witam, Ja problem z NetLimiterem mam podobny. Mianowicie mam Komputer podłączony do Neostrady przez livebox na kablu. Jest też drugi komputer podłączony do tegoż livebox-a przez wifi. Moje pytanie brzmi czy Net limiter zobaczy komputer podłączony na kablu jednakże dodam że ten program zainstalowany jest na komputerze chodzącym po wifi. Jak na razie pokazuje mi ruch sieci tylko na tym po wifi. Można zrobić by widzie też ten chodzący na kablu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...