Mr_Elvis Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Witam, Przejrzałem do tej pory wiele tematów dotyczących zamienników dla tego modelu Canona, ale żaden nie dawał w 100% odpowiedzi na mój problem. Kupiłem niedawno na tej aukcji 2 zamienniki z czarnym tuszem. Z jej opisu wynika, że ip4300 powinien sobie z nimi radzić. Mój stary tusz był na wykończeniu, migała przy nim czerwona lampka, ale zgodnie z instrukcją dołączoną do zamienników trzeba było przemontować chip ze zużytego oryginału na zamiennik. Tak zrobiłem, ale dioda dalej migała. W tej sytuacji wyłączyłem monitorowanie tuszu (choć do tej pory nie wiem o co chodzi z tym sposobem wciskania któregoś z przycisków na 5 sekund, u mnie to nie działa) i dioda teraz wcale nie świeci, ale drukarka praktycznie w ogóle nie wykorzystuje tego tuszu. Wydrukowany tekst jest nieczytelny, więcej na nim białych pasków niż czarnych skrawków liter. Nawet jeśli czarnego tuszu by nie było, to chyba tusze kolorowe powinny nakładać się na siebie tworząc warstwę koloru przypominającego czarny. A tu nic, drukują się wszystkie kolory ale zamiast czarnego jest biały o_O Z czego może wynikać ten problem? W ostateczności mogę kupić tusz oryginalny, ale nie wiem czy to coś da. Jak w ogóle stosować zamienniki do tego modelu drukarki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt18 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 niestety aukcji już nie ma. ja kupuje zamienniki firmy SkyHorse i są idealne. Sprawa wygląda z tego co pamiętam tak, że jak drukarka mówi że jest mało tuszu to podmieniasz oryginał na zamiennik i drukujesz dalej. Następnie drukarka mówi że tusz się skończył i wtedy pyta się czy wyłączyć sprawdzanie poziomu tuszu. I potem już drukujesz bez przeszkód tylko musisz sam pilnować poziomu tuszu. a co do problemu to może głupio zabrzmi ale oderwałeś folię z tuszu? tak aby drukakrka mogła go zassysac ostatecznie kup oryginał i spróbuj czy będzie znowu drukowac. a i możesz ustawić wydruk w B/W aby nie drukować kolorami - wtedy drukarka drukuje tylko z czerni. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...