user128 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Witam Tak jak w tytule sprawa tyczy sie w.w glosniczkow. Mam je od nie dawna ale to nie w tym zecz mianowicie cos sie stalo z gl. centralnym wogole cos sie dziwnego porobilo. Rano wlaczylem kompa itd wszystko cacy normalnie zrobilem update sterow tez okey bylo i komp mi sie raptem sam z resetowal no i cos mi sie zaczelo nie podobac centralny glosnik wogole sie nie odzywa gdy sprawdzam w karcie dzwiekowej ( SB Audigy SE ) klikam poszczegolne chanel zeby sprawdzic i central sie nie odzywa a reszta tak dopiero jak wcisne zeby sprawdzil po przez noise to satelity front i tyly sa ok centrala nie wykrywa dopiero jak dzwiek wchodzi na suba to sie wlasnie ten centralny odzywa jako subwoffer i tak sie jakos dziwnie porobilo bo dzwieki sa jakby bylo wszystko stereo zniklo rozszerzenie dolby ze staleitki graja innymi dzwiekami niz np fronty w grach jest tak samo nie ma centrala dopiero jak wcisne matrixa to sie zalacza ;//// Zrobilem reinstal sterow i problem nie zniknal kabelki tez podlaczylem od nowa i to samo ciagle. Prosze o jak najszybsza pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Zamiast reinstall, zrób uninstall a później install. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user128 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Sorry za zle sformulowanie napisalem " reinstall " wlasnie w tym sensie co napisales bo chodzilo mi ze odinstalowalem stery i zainstalowalem na nowo ale problem nie znikl... a drugie pytanie czy to mozliwe ze to sie stalo przez jakas infekcjie kompa jakis robak,wirus, etc. ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Wątpię żeby to była sprawa wirusa. Najlepiej żebyś sprawdził te głośniki na innym komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user128 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Nie mam mozliwosci podlaczenia ich do innego kompa gdym mial pewnie bym tak dawno zrobil. Zrobilem format zainstalowalem iwna stery i dalej to samo. zastanawia mnie tylko czemu ten centralny odzywa sie tylko wtedy gdy jest w trybie matix?? w ksiazeczce jest napisane ze przycisk matrix rozszeza sygnal stereo do dzwieku przestrzennego...nie wiem o co chodzi nie moge tego zrozumiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 w jakichś sterach było cos o opcji zamiany centralnego z subem... nie jestem w stanie dokladnie przytoczyc - pogrzeb w ustawieniach sterownikow i mozesz tak proforma posprawdzac wtyczki moze cos przepinales... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user128 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 No no to problem rozwiazany...nie wiem czy tylko u mnie w tych glosnikach jest taki mankamet czy w kazdych. problem polegal na tym ze trzeba podlaczac glosniki z wcisnietym przyciskiem matrix nawet jak nie sa podlaczone do sieci itd. czyli rozlaczylem wszystkie kable od glosnikow no i sieciowy wcinelem klawisz matrix i zaczelem podlaczac gdy to zrobilem uruchomilem oczywiscie kompa i centralny glosnik sie odezwal od razu wszystko jest tak jak powinno...naszczescie :) ale ogolnie to dziwna przypadlosc z takim rozwiazaniem do podlaczania tych kolumn ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 No no to problem rozwiazany...nie wiem czy tylko u mnie w tych glosnikach jest taki mankamet czy w kazdych. problem polegal na tym ze trzeba podlaczac glosniki z wcisnietym przyciskiem matrix nawet jak nie sa podlaczone do sieci itd. czyli rozlaczylem wszystkie kable od glosnikow no i sieciowy wcinelem klawisz matrix i zaczelem podlaczac gdy to zrobilem uruchomilem oczywiscie kompa i centralny glosnik sie odezwal od razu wszystko jest tak jak powinno...naszczescie :) ale ogolnie to dziwna przypadlosc z takim rozwiazaniem do podlaczania tych kolumn ;/ bzdura - wcisnales niechcacy i nie zauwazyles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Dokladniej - juz predzej uwierze, ze wystarczylo po prostu ponowne przepiecie wtyczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...